Friday, January 03, 2014

2014

Wuuuhuuu..hai ade lagi ke yang bertandang kat teratak buruk maketty ni???
Sedar tak sedar dah masuk tahun baru pun..
Selamat Tahun Baru Masihi 2014..
Tak kemana pun sambut tahun baru..
Melepek kat umah anak beranak bergelumang muntah kahak si kecik..dari weekend sampai rabu dok demam..sampai tukar2 ubat baru kebah demam...now dok gatal tekak batuk2 kahak..kesian nengoknya...
moga2 anak mommy cepat2 sihat xsangguplah dik.. kesian terbatuk2..

tak rajin lak maketty nak recap satu persatu last 2013..hehe.. 
but the best thing of all dah tentunye kehadiran penyeri hidup kami ber3...
Muhammad Adly Zareef..
so bertambah dah keluarga kami dulu kecik je sekarang 4 orang dah beso rasenye family kite ni..hehe..

Dah beso family tapi x pindah2 lagi kami ke rumah sendri hahaha..terbengkalai habis..dah almost sebulan xjengah umah risau pun ye..bz nye..mmg bz sangat2..camnelah umah tu..last time sempatlah mop seround 2..lepas siap Kitchen cabinet xcuci2kan..dengan perabot pun still x masuk2 lg.. nampak beno bz nye... jgn buruk sofa2 kat stor kedai tu sudah..

New resolution?? hm.... 
Nak kurus boleh???
Azam setiap hari huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Tapi asiklah lapo...breastfeed ni mmg rase cam cepat nau lapo..berat dok maintain je ni dr pas bersalin.. takat trun 16kilo..pastu xturun2 dah..stress...tapi peha n seluar makin longgar..xpaham..hahaha..jeans paling ketat dulu saiz 36 pun dah melonggar..tapi asal tengok cermin aku cam dok gemuk je lagi..hahaha..kene beli cermin lain kot!!!

Nak pindah jugak..
Betul ni.....dah penat dok 4 org sebilik...macam dok umah kongsi..hehehe...tapi sebab parent dok tahan2...aku pun cam malas2 nak pindah...eh xleh2..kena pindah gak tahun ni...boleh jadi azam ke ni???

Nak belajar menjahit..
Ye takat butang, jahit jelujur, jahit kaki seluar kerja laki ku tu tau dah...hehehe...ni nak jahit betul2 baju kurung sendri..dulu2 mostly baju kurungku mama yang jahit..now mama xberapa sihat..so dia pon xlarat nak jahit..pnah gak belajar basic dgn mama tp sekerat jalan..rase nk kne blajo cam amelyn..power tol alter baju adri..hehe

k tu jelah...
tggu next update yg xtau bile..

nah gambar sekeping ulang tayang punye...

2 comments:

  1. happy new year! best tengok anak dah bertambah :)

    cepat2 la masuk rumah baru...syok tau...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana happy new year!! heee aish pon nak adik tu..dia de bgtau...

      tulah nk pindah nak deco2 cam nana...sonok mmg sonok tp xtau nk pndh bile..byk nk kne pikir nnt nk kne tukar nursery ameer lg..haru btul..tkut xserasi..

      Delete