Monday, June 03, 2013

Anmum Materna Mango



Lagi beberapa hari je lagi maketty nak enter 3rd trimester..
Fuhh..sekejapan je..
Kalau nak tau maketty baru je bertemu susu yang betul-betul kena dengan tekak ni..susu untuk preggy mum lah..

basically, maketty memang xlalu minum langsung susu tepung..so as an option minum HL marrigold tu je dari dulu..so masa preggy ameer pun minum tu je..hehe..

but now preggy 2nd.. i xminum susu langsung..xlalu beb!! asik nak terjeluak je..dahlah fasa meloya tu dari awal preggy till almost 5 months baru stop..ha..hambek..dah 2,3 kotak HL tu i buang je..hehe

since last week, malam2 tdo dah 3,4 kali kena cramp kaki..ok dah tau dah ni mesti kes xcukup calcium..walaupun makan makanan berkhasiat still badan memerlukan more calcium lagi2 bila dah masuk 3rd trimester..x caya gi lah google sendri k..hehe..

Few days ago ada tengok iklan Anmum Materna Mango..new version Anmum materna.. wah cam teruja gaklah.. but bila pikir minum ke aku..xlalu siot susu2 tepung ni.. kalau nak tau maketty ni memang berhenti susu complete 2years breasfeeding..mama adalah pejuang susu ibu, nurse maternity ward, x-nurse, pencetus semangat maketty memperjuangkan susu ibu..ehe2.. berbalik pasal maketty menyusu 2 tahun, k lepas stop tu memang xde minum susu lain dah.. susu tepung segala takde.. alhamdulillah..sihat jer..hehehe.. so oleh kerana x biasa tekak nk minum susu tepung ni hanya fresh milk je lalu... but now.. gara-gara iklan terpengaruh since my fav fruit, juices..buah wajib makan hari2 stock xpernah putus adalah mangga.. segala jenis mangga ok.. terpengaruhlah sekejap tengok iklan "Eh..anmum Materna Mango lah"..

 


So semalam masa dok shopping kat Manjaku tetiba SA Anmum datang dekat.. Mula maketty xperasan pun dia wakil Anmum.. dia tanya dah berapa bulan etc..
Then dia tanya minum susu x??
ehehe..opkoslah idok..
So dengan pantas since dah terconvince dua kali iklan ngan SA tu..terus je grab..
why not i try..

Yeay akhirnya...kena tekak den..
sedap siot..
silalah try..
sesuai sangat bagi sesiapa yang memang tekak mengada cam maketty ni..
bau pun wangi je..terus xingat pun tu susu sebenarnya..color je memang putih hehe..
minumlah tutup mata..
best minum susu ni suam2 xyah panas2..
betul ni..
xtipu..
i xdapat pape pun promote ni tau..
since i suka i khabarkan..
heeeeeeee



4 comments:

  1. wahhhhhhhh hebat sudah ada perisa mango lah sekarang hehhehe ...dlu suka minum perisa coklat tp doktor x bg minum dah sbb badan dh membolat cm hape2 ntah hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..kite ni pun membulat gak ni..ayook!! kena reduce scoop kot..hehe..aci dok sekali sehari jelah minum hehehe

      Delete
  2. nak jugak rasa nanti. yana tak minum susu langsung dari awal ritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana..etty pun baru terkedek2 nak minum..hahaha

      Delete