Wednesday, May 29, 2013

Last Wesak Holiday

Last week..on Wesak day..me & hub plan nak celebrate our 3rd Anniversary..several times dah postponed..so decide having dinner at KLCC Chillis..but due to the holiday our turn about 9pm..oh my..hubby xsanggup tunggu and decide we having dinner somewhere else..so The Ship is our next choice..but we all nak solat maghrib dulu before proceed to The Ship..hehe..while turun escalator n still have about half and a hour before maghrib prayer i pon detour to Mothercare..memang xde niat pun nak shopping just nak window shopping..hehe..my two boys already entering the shop berlari-lari kot..maketty adalah terhegeh2 dibelakang hehe..maleh nak join lari2..hehe..masuk2 je terus ke aisle baju2 depan pintu masuk tu belek2 baju comel2..

Tup tup...i overheard someone calling Ameer's name... Ameer...Ameer.. aik..sapo yang panggil anak den ni??terus jenguk..but still x nampak..coz terhalang dengan my hubby back..haha.. i pon jalanlah cepat2.. Oh my.. Its our lovely Dina mommy to ZA yang handsome & adorable.. oh my superslim mommy..& bubbly.. terus berpeluk2 sakan kami..hehe..such a sweet moment we had kan..terkujat kejap..hehe..we chit chat for awhile macam2 juga..seronok betul..like known for years okeh..that the power of this IT world..bring everyone connected..hehe..moga2 ada masa lain kali kita berjumpa lagi..Insyaallah..

Lovely Mommy ZA with Mokmok Mommy Ameer.. hehe
Jumpa2 terus bergambor wajib hahaha


Later, then we proceed with solat, & rush to Bukit Bintang The Ship..unfortunately there was MRT construction in front of the restaurant..kuciwa dah sket time tu..tup tup hubby kata lets go to The Ship Pertama..then we face heavy traffic..best sangat2..hehe..and we arrived at 9pm okeh..punyalah elak dinner at Chillis coz turn pun 9pm sekali sampai di The Ship pun sama je..
So we sit & ordered..ameer start cranky becoz already approaching his bedtime & he's hungry.. then he start playing with his cutlery & then when our orders arrived sadly his hand had tiny burn coz he touched his daddy sizzling plate..oh my poor my boy..terus melalak gila2..nasib orang xramai..i terus grab dia n keep him clam, wipes his hand with wet tissues..cian dia..i xtau pun hubby order tu, dia memang fav steak & sizzling berasap2..but with babies/toddlers cam ameer, yang dah lapar + mengantuk nampak plak french fries dalam plate memang terus nak capai jelah..hampir nak termarah jugak daddy coz kotlah tarik jauh sikit plate tu.. nak jugak depan2 dia..xnak alih plate..ameer pulak sitting next to him..
hampir termarah gaklah maketty..sorry daddy..its ruined our anniversary dinner a bit..
anak menangis..mommy marah..daddy senyap je..we ate only in 15minutes..
then tapau balance food..coz ameer started screaming wanna go home..how cool is that..
Gambar pun xde..sempat ambil gambar daddy & ameer je..
Foods punya pic pun xsempat nak ambil hehe..i busy handling ameer, coz he refused to sit beside his daddy dah..huhu

2 hari jugaklah senyap x cerita balik pasal our last dinner..terukkan..
So sorry daddy..
tu yang tersimpan je story jumpe Dina & Zabi Aydan yang kacak lagi bergaya tu..

Next time if nak dinner celebrate plan betul2..kena booked awal2..xmau dah camni..
huhu..
Next year we gonna be 4 years & 4 as a crowd..ha..hambek..
Camnelah agaknya..
we'll see..
hehehe

2 comments:

  1. Habis,bila nak jumpa aku?.....

    Weh,ngandung ni shomel kan...contohnya ko..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..ko meh dtg KL..pastu dtg jgn x roger2 hehehe..

      ko nak perli ke hape??? huwaaaaaaaaaa

      Delete