Tuesday, May 21, 2013

Rasa nak cry wek wek!

Mommy penat..pening..sakit pale..x cukup tidur..xleh napas..blocked nose..
dah 2,3 hari xboleh tidur nyenyak..cik daddy pun gitu..tiap2 hari gi kerja masing2 weng2 je kepala ngantuk..

Ameer kuat meragamlah..malam2 tidur pun dah xnyenyak..adoyai..kalu takat bangun x menangis2 xpe lagi..ni dia buat menjerit melentik2 badan..siap tangan dia buat cekang2..Ya Allah xtau pe x kena..last few days dia ada demam sikit..but still super active ok..siang kemain aktif..melompat sana sini..melompat atas perut mommy..

Bila time nak tidur, xmau tidur..pastu bila boleh tidur kejap2 je dah jage..susu nenen berulang2..rasa nak tercabut Miss N okeh..menanges2 mommy tahan sakit..ape tah yang xkena xtau..sampaikan mama etty terkejut2 tengah2 malam datang bilik tengok2..puas dah ulang yasin baca ayat kursi..nanges dia susah nak reda..bukan sekali 2 plak tu 3,4 x bangun tiap2 malam..Ya Allah..

Dengan badan maketty yang xberapa nak sihat ni..bila ambil alih dari daddy sebab dia xberjaya pujuk rasa nak tumbang tau..tenaga dia kemain kuat meronta2..

Cam malam tadi bila ameer dah xleh reda cik daddy terus jerit "tolonglah keluar dari badan anakku ini"!! aku terus nanges tau..takut gile.. nak kata bawak dia berembun ke kuar tengah2 malam xde lak..last keluar semalam dia ke surau solat maghrib dengan cik daddy.. selalu ok je..hari2 kot gi maghrib kat surau.. tah semalam 2 ni kemain melalak..

Takutlah..cik daddy kata nak try bawak jumpa ustaz2.. moga2 xde pape..takutlah..


6 comments:

  1. siang dia bnyk main kot etty. lin perasan la kan, kalau hafidh, siang dia main gelak2.. lari2... jerit2.. malam mesti nangis2... husband bangun bawak g toilet basuh muka dia bg dia jaga. Baru diam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo aah kot2..dia excited sgt2 main skrg tau..jerit2 sne sini..kemain super duper active..xterpikir nak basuh muke dia..oke2 akn buat nnt tq lin

      Delete
  2. ya ALLAH, nape plak tu...moga2 Ameer dah x mcm tu lg...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau pasai pa..maybe sblm tdo to much main kot..energetik semacam this few days..takut bila malam menjelma..arini nk try kawal main dialah..

      Delete
  3. SubhanaAllah...harap ameer ok...takut gak mcm2 diorg nampak kan...kita mmg x nmpak tp diorg nampak...moga dijauhkan...tiap2 mlm pasang surah yassin...ju selalu pasang kt baby Qi sebelum tido surah yassin kt hp...on je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jue, etty mmg salu pasang yasin kat hp gak..xtaulah nmpk pape ke x..sbb lagi 1 dia ni mmg xtau takut..kadang2 suke masuk bilik gelap2 siap tutup pintu bilik! selalu cuak cari..tapi bila bukak pintu xpernah nanges ke ape..mmg x takut

      Delete