Friday, April 12, 2013

Krisis air lagi!!!!!

Krisis air sekali lagi melanda penduduk Lembah Kelang..ye...mak incik n family terlibat tau..
Hm buat kesekian kalinya..
Nasib ada simpan 2 tong besar but still xmencukupi..so xdapatlah masak untuk si ameer hari ni..suh atok dia beli bubur mcD je..oh my..darurat okeh!! jangan nak condemn mak pasni..

Aku nyirap betul ni..dulu almost sebulan tau..ni without notice all water supply they cut..dulu boleh lagi tadah kat paip depan umah..but now setitik pun xde..ni bikin mak yong meradang!!!! Sendiri nak terberak kencing anak kecik lagi..seisi keluarga lagi..ish..aku xpaham betul.. pastu balik2 tengok berita tv3 balik2 nak tuduh pembangkang!!! siot tol..lantak!! balik2 politik busuk murahan camtu..ish so childish ok... please jgn nak bahan blog aku hari ni!! 

Kata batu caves water damp pecah...eh2 kat batu caves mostly orang kate ade air!! aku mencik botol orang dok tipu kiri kanan atas bawah...suke agaknye nyusahkan orang!! ni ke keje paling best korang leh buat!!! adoilah...cam zaman batu plak dok kat hutan batu ni..tetiap tahun brape kali nak pecah tah tank empangan tu..ish..korang baiki dulu gune simen/tanah gapo yang lembik gitu..ke perpaipan u oll teruk sgt!!..adoiii..

Kalulah ni isu propaganda pihak2 tertentu..tunggulah GE13 nanti!! oh My Malaysia...

Salam Jumaat...harap2 ada air nak buat ambil air sembahyang nanti!!!

8 comments:

  1. alahai krisis air melanda eh...moga cpt2 ada air tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2lah..xmau dh hidup nomad mcm awal thn aritu..tensi..tu time perut kecik lagi..ni semput dah rase..huhu

      Delete
  2. nak pilihanraya..
    mmg tu la kije deme..
    aku dok bt caves ni
    baru2 ni ari seme berkeladak
    empangan batu tu sikit punya beso weih..

    ReplyDelete
  3. Isu air dan politik tak relevan lngsung kan..menyusahkan org..nak politik pon tu die nyer pasal ar kan..janji air kene ade..pening kalau takde air nih...haiihh..
    Ritu nak masuk umah baru...umah dah siap tp kunci tak dpt2..biler tanye kenape..rupernyer isu air...mengamuk semua org....ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nasib dh ade air ni..pnat hidup nomad 2,3 hari..huhu..ni setitik pun xde mmg parah aty oiii..

      Delete
  4. Berita kata paip pecah...hai la. Pening kepala tau. Ingat suka2 je ke kita ni takde air. Nasib baik air tank ada tp lama mana la boleh bertahan ngan air tank tu kita hari2 nak guna. Ada anak kecik lg. And takkan hari2 nk makan luar je? Meh la kita bersabar lg mak etty oiii...propa PRU ke hape ke...terpaksa terima la kita ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah if propaganda mmg aa...mencik je..nyusahkan org..bkn kita yg ckp kot..dlm berita tu sendri main tuduh2..kalu pecah paip tu xpelah gak..mcm budak2 je sume

      Delete