Monday, December 24, 2012

Si Capik

Sakit kaki..jadi malas nak menaip blog..bulih???
If ada yang terbaca post maketty di fb last thursday, Ya maketty skali lagi tergolek dok terpelecok masuk lobang kat carpark Axis Atrium..serius meme xperasan langsung lobang sebesar alam tuh..so bercoti dihari jumaat lepas..tapi serupa xcuti sebab kena babysit budak energizer bunny!! maknye kaki capik, anak baru dapat kaki mana nak benti tawaf umah..bila kita dah nak lelap mata dia segar bugar..so dia lari main segala ceruk, kita terlepek kaki bengkak berbalut, memang xkan kejar dah..sedar-sedar selonggok kasut selipar dia atas tilam..dia kutip letak kumpul..bijok2... mak ambek baling ala2 penjaring bola baling je..tak kuasa nak bangun susun-susun balik..

now after 3days hiatus weekend..dok umah mil..mil panggil tukang urut..sungguh-sungguh bibik tu urut selama 2 hari..alhamdulillah bengkak hilang..but sakit masih ada sikit-sikit..

tau dok..bibik ni cite, 1st day after dia urut kaki ku, malam tu dia sakit badan gila-gila..pastu siap mimpi dapat no ekor!! gilak ka pa!!

esoknya bila dia datang 2nd time, dia cite kat aku..dalam hati..hekeleh...akan ku story ke laki ku.. mesti kena sound tepek ngan laki aku kalu dia dengar hahaha...pastu bibik tu siap kata.. mlm aku terseliuh tu malam jumaatkan..maybe aku terpijak 'mainan budak'..yelah kat carpark bawah tanah axis atrium..suram sunyi..lepas maghrib plak tu..wallahualam...

so harap-haraplah cepat sembuh..mak stress xleh gi shopping jalan-jalan..kaki masih macam si capik!! semalam sempat singgah kat manjaku bangi je..time soping mmg kaki baik je xwat hal..nasib lot kedai je..hehehe..kalu soping mall..lari terus!

2 comments: