Friday, November 23, 2012

Q= How to introduce seafood to babies???

Sebenarnya, maketty dah putus idea nak memasak..balik-balik ulang bagi ayam, daging, ikan (salmon, merah, siakap, kembung/selar/mabong, tuna, talapia).. jenis masakan pun ulang-ulang je.. but still cam dah busan masak tu sume.. teringin nak bagi seafood since daddy dia super diehard fan makan seafood cam udang & sotong.. hehe.. 

But camna nak ajar si baby toddler yang almost 1y 4m ni..???
  • 4days wait rule still kena aplikasikan ke??
  • If ada minor eczema problems camne??
  • Do i need to wait until 2y above??
Please share mommies..Thank you in advance..
 


2 comments:

  1. nazhan so far try udang ok...tp yg fresh la. kalo sotong x try la plak sebab takut liat...tercekik plak nanti!

    myb u can try air rebusan udang tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh maybe if kalau buat sayur campur ke..buh udang..bagi kuah dia sikit pun boleh eh cara nak intro udang tu??

      Delete