Wednesday, October 31, 2012

Suggestion Please!!!

Currently i'm in the midst of surveying MANUAL BREASTPUMP.. not for replacing current pump but for emergency use only.. so no need another electric one.. hehe.. which one is better & very-very useful.. i would prefer suction yang kuat ala-ala suction Spectra Dew 300 ku itu..


1. Philips Avent Designed for comfort (Manual) with feeding bottle
 
 
 
2- Philips Avent Designed for Comfort Via Storage Cup (Manual) 

 

3- Philips Avent Natural Range Manual

 
4- Medela Harmony 

 

5- Unimom Mezzo Manual

 

Okay there goes all my lists... so mommies please sesiapa yang memang pakai manual pump please share your opinion on this.. & share where did u bought yours.. kalau boleh murah-murah..;p
lebiu all..  

misi meneruskan penyusuan mudah2an mendapat sokongan moral dari semua.. now nak masuk 15months of breastfeeding.. current pump need to be send away for service.. sangat-sangat butuh bantuan kalian.. please all..

 

6 comments:

  1. yg lain2 tu saya tak pasti, sbb tak pernah guna.
    but madela harmony work best for me. Alhamdulillah nk dekat 2 tahun dh guna.
    Nk cuci senang. Kecik je,boleh buh sekali dalam cooler bag je.

    Pendek kata mmg best lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. really intz..tq byk review bout harmony kat KIM..suction dia kuat x??

      Delete
  2. Ok la, tp xde la sampai sakitkn nipple.

    ReplyDelete
  3. harmony kot... sbb tak sakit. tapi.. klu susu degil keluar... pakai avent orang kata... suction dia kuat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..etty suka yg agak kuat kot..sebab dh biasa yg dew mmg kuat..avent ni nk try weekend ni SIL nak bg pinjam..if serasai nk beli je senang..hehe

      Delete