Friday, September 14, 2012

Ingat Tau...

Assalamualaikum....
Aduhai terabai ini blog seketika..
Mana xnye.. bila dah ada anak yang makin hari makin besar.. tiap2 bulan memang kompem kene ponteng kerja sehari 2..rasa bulan ni tiap2 minggu ada ponteng.. jap si kecik nak besar lah...sekejap demamlah...sekejap batuk+kahak+demamlah..demam lagi tumbuh gigi..
Lagi nak besar lagi kerap demam..
Ape pon anak sendiri..bukan nak mengeluh..takot de yang banyak bunyik kat opis..
Apedehal...nasib bapak sendiri punye company! hewhew..
Cuti tahunan awal tahun lg dah abis ko tau..?? kompem xtauhu kann..;p

malam sebelum ameer demam+batuk+selsema+kahak2.. maketty de mimpi...
ha bukan mimpi yang cam serem2 dulu tu...tidak2.. kali ni mimpi si ameer.. dia leh jalan dalam mimpi tu..
x ke awesome rasa.. hehe...bangun2 jer happy.. terus cium dia..tup2 apsal suam2 lor demam ke budak ni..haish..

last weekend tu banyak beraya sane sini..sabtu dinner bersama Alief Event & Management..ikot my dad client dia paksa kami pi..dapatlah tengok perut memey suhaiza comel, Norman Hakim sgt ganteng..sesuai tengok depa sama cantik..eh tengoklah Melodi minggu ni kot2 terselit muka busuk maketty.. and on Sunday my dad organize Persatuan Perlis KL punya open house siap Tuanku Sultan Perlis Syed Sirajudin & Permaisuri pon mencemar duli..of coz lah kami adik beradik yang kena berkerja keras..anak pon kepenatan..sebab kena heret sana cni..tidur xproper..cian dia..

So rentetan dari tu ameer start sneezing..teruk..end-up on wednesday memang teruk..so bertemu kembalilah Dr. Nadir Khan.. ameer pon di neb sekali lagi..memang melalak satu wangsa maju leh dengar..! siap mommy & daddy ni kena marah ngan doc sebab bagi ubat selsema.. dok gi klinik lain memang bagi ubat selsema..huhu...padahal dulu dia dah pesan.. ubat selsema akan stopkan selsema, tp dia akan buat terkumpul kat lung.. so xkan terkeluar...bila dah teruk tu yang jadi masalah paru2...huwaaaaaaaaaaa... takut gile!! so doc bagi ubat batuk, kahak, antibiotik..ubat batuk tu ubat lelah.. untuk galakkan dia batuk & muntah.. bagi cair kahak2 sekalian.. 

So after 3days ni...ok skitlah memang mencair kahak2..xdelah blocked nose..meleleh je.. moga2 cepat2 baik.. cuti panjang ni macam2 nak buat...hehehe... 

so pasni ingat ye..no more ubat selsema..ingat tau!!


6 comments:

  1. Alaa kerja dengan bapak sendiri senanglah, kita pun cuti tahunan tinggal 2 hari je sekarang. Lagi 3 bulan nak habis tahun ni, risau la..

    Anyway pelik juga I, jarang la pergi klinik dapat ubat selesema, biasa kalau batuk/berkahak mesti dapat Salbutamol tu, sekarang dah ada 3-4 botol kot kat rumah, dah asal pergi klinik je dapat benda tu padahal yg lama pun x habis lagi. Semoga Ameer cepat sembuh. Sedih tengok anak tak sihat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna..lame dah tiap2 bulan mesti gaji kene potong...ingat kje co sendri leh kawtim ke???nanhado...hehehe..

      yeke...mostly kalau klinik2 dkt2 umah ni mesti je bg ubat selsema..tu yg gi gak Dr. Nadir, sbb stok ubat dia dh habis...gi klinik lain ubat sume xjalan..Ammar pun xsehatkan..get well soon dear..mommy pon take care tau..

      Delete
  2. seronoklah kerja dgn family.. cuti bila2, approve lagi2 pasal baby kan .. raya lan kira, holiday lain kira .. seronok! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm bukan sy je dpt benefit..mostly staff sini semua pon byk diberi kelonggaran dlm bab cuti2..hehehe lagi2 kalau bab anak sakit ke exam ke..boss aka my bro & papa sgt2 leh kawtim..

      Delete
  3. peerrggh..untung betul kempeni sendiri...tak de sape nak marah kalau cuti banyak pon kan..

    aty ni salah satu sebab berenti keje pasal cuti ni lah...dah ade anak memang cuti tu susah nak dijangka2...ade jer..kalau tak pasal kesihatan..nak gi cucuk bagai..lepas tu kekadang hal baby sitter pulak...haaaiihh...memang jadi isu ar pasal cuti lepas beranak nih..siap gaduh2 ngan bos..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aty..alhamdulillah..but...till now mmg rasa nak je gi kerja tempat lain...but family suh stay..

      kalu ikot hati nak jd SAHM gak tau..but with income..nk wt small biz at home...hehe..

      Delete