Monday, August 27, 2012

Nazam Lebaran 2012

Fuhh...berhabuk2 dah blog..hampir 2minggu tinggal sepi xberjenguk2..jangan kata blog...meja kerja ni pon sempat bersawang masa datang pepagi td haha...

Amacam dah gemuk2 semua makan juadah hari raya??? fenattnye raya...alhamdulillah berpeluang pulang ke kampung halaman kedua2 belah..raya awal2 di perlis..ke-4 di Melaka, ke-5 ke Telok Panglima Garang...so fair for both family tahun ni.. belah kelate jah xgi... raya haji pulop jupo ma & sedara2 insyaallah..

Mommy & ameer di pagi syawal

My family with maktok

Gadis2 cun with maktok...haha

dibelakang umah maktok... santikkan.. us..

Ameer melayan angin sepoi2 bahasa..sungai baru perlis..makan angin..

Overall raya tahun ni sangat best..berbanding thn lepas..dalam pantang kan pe nak makan best2...pe nak jalan2 memang idokler dapat.. so tahun ni all out 3 beranak merentas hampir separuh semenanjung berjem2 di jalan raya, bersahur di tepi jalan..berasap kejap compressor keta rosak..cemas..cuak sekejap..berpanas selama 4jam dari Juru ke Perlis..aircond matik..nasib subuh dingin2 embun..dari KL ke perlis hampir 10jam.. selalu 5jam dah sampai...hehe.. demi keluarga tercinta..sanggup ke utara selatan berjumpa sanak saudara.. hehehe..sudahnya ameer kepenatan beraya sampai batuk kahak selsema..but masyuk buat anak bujang ku tahun ni...rezeki anak kecik..

nah gambar sawah menguning keemasan cantik sangat2...subhanallah..

6 comments:

  1. aidilfiri aku agak suram kot...t cite..bnyk nk cite tp xde masa..huuu

    ReplyDelete
  2. bestnya, dapat tangkap gambar famili time raya...saya gambar family sendiri jer..ngan mak ayah tak sempat coz memasing sibuk kemas rumah...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergambar mmg wajib...cucinye tah bile...takat upload kat cni ngn fb mmg rajin hahhaaa..;p

      Delete
  3. same macam aty..tahun lepas aty baru ngandung..mood kelaut..tahun ni merate berjalan raye..seminggu langsung tak reti nak duk umah...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe...betul2 all out raya ni...anak dah besar syok bawak jalan2 collect duet raye hehehe;p.. dh tu now start open house n wedding lagilah mmg xberasap dapor umah tuh hehe

      Delete