Tuesday, June 12, 2012

Sejuk Perut Daddy..hehe


Ameer wears Jubah & Kopiah from Makkah present Nenda dia..
Last sunday maghrib..ameer & us sempat ke ceramah di surau belakang rumah..
Lama dah x gi surau..dulu cam xconfident takut budak kecik ni meragam..
Alhamdulillah ameer behave well.. moga2 tahun ni dapat buat solat terawih penuh.. i missed last year kan berpantang 24hari.. sepanjang bulan ramadhan...moga2 tahun ni dapatlah berterawih.. so far ada lagi 6hari nak ganti.. mudah2an cepat2 habis ganti since last mens i kena sampai istihadah lebih seminggu.. huhu..

Yok, jom ganti puasa ye mommies..
Jangan abaikan benda wajib..n jangan ambil mudah..puasa ramadhan Hak Allah.. wajib ditunaikan...sekiranya xmampu boleh di bayar Fidyah.. tetapi tetap kena ganti tau.. so next year kena double pulak.. so better ganti cepat2 okies..

Till then... salam'alaik..


8 comments:

  1. ya Allah etty... dina ni ada lagi berbelas hari nak ganti... haritu nak puasa demam, pastu dpt period lagi... risau la pulak takut x sempat... post etty ni bagi semangat utk dina start puasa again! hehe

    ReplyDelete
  2. takpe dina...sempat lagi ni ade lebih kurang 39 hari nak puasa...belas2 jer tuh..etty hari tu kena period lame, pastu istihadah lagi.. all out betul2 period tu

    ReplyDelete
  3. aku ade 18hari lagi. daripada 28hari. kira ok lah kan dah buat sket2.

    ReplyDelete
  4. insyaallah sempat habis tu..aku pon buat selang2 dr pas pantang...nk straight jer cm susah..hehe nk pump hilang tenaga....hehe

    ReplyDelete
  5. saye ade 20 hari lagi out of 29 hari..harus merempit ganti puasa ni..huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. fuh...bulih2...insyaallah..kuat semangat kena puasa hari2 ni.. tinggal 39 hari pastu ramadhan..

    ReplyDelete
  7. bagusnya ameer, sejak ada anak nie dah susah nak g surau...kalau kita sembahyang jer mesti dia buat bising kat sebelah..tak sanggup nak ganggu ketenteraman jemaah lain

    ReplyDelete
  8. hehe..tulah mule2 xconfident gak..tp try..daddy dia byk kali dah ajak..ajar awal2..sekarang dia belum banyak merayap sok2 xtaulah..hehe..

    ReplyDelete