Friday, July 08, 2011

Rasa itu..

Salam Jumaat...
How's u guys keeping??

Dari pagi tadi till now i had mild contraction..kejap perut tegang...kejap rase cam nak yak! okeh xmau sorok2 rasa..hehe..semua rasa ade..but bottom area xde rase pape..so i think bukanlah rasa contraction nak bersalin tu..kebetulan early monink td check up BP..hm sambil tahan2 sakit depan nurse kerut2 tahan air mata..nasib BP ok..110/80 je..hm tenangkan fikiran..sambil2 instighfar tahan sakit..cakap dekat nurse rasa sakit dia tanya camne...but still bearable...hubby suh cuti but xmo...kerja banyak amat...!

Now..dah leh tahan sakit..rasanyalah..

Bila fikir2 balik its too early lah kalau nak deliver kan2??
banyak baby stuff belum ready..beg baby pun i xpack lagi! huuuuuuuuuuuu...
mommy stuff dh de but xpack jugak lg...nape tah malas sangat nak packing..

jom check ape yg belum ade lg...
  1. Bedung baby/swaddle blanket- already text my sis suh gi tgk kat ngan office dia ade kedai baby
  2. Sterilizer/warmer-nak beli sekarang ke??? brand apa yg bagus???
  3. Newborn diapers- brand ape ye yg bagus???
  4. Jamu/set bersalin-hm ni pon xsurvey lg??? camne nak pilih??
  5. Nursing bra- baru ade 1 je...kena add
  6. Stokin mommy
Eh sikit je lg barang yang xde hehehe...poyos je td...kalu still ok mlm ni nak ajak hubby gi KLCC..nak tgk ape yg best kat mothercare..tgh sale lg kan???hik..

Semalam hubby's colleague hadiahkan Tommee Tippee bottles..best betul..ade 3 botol..2 yg 5oz 1 9oz..thanx kak ayu..dah save kat ctu..hehehe...


Ok xtau nak cerita ape lg...happy weekend oll..diz coming sunday my family nak buat kenduri kecil2 doa selamat for me & fmly members & also akikah for my dearest anak sedara Azreel..already hit 1 yesterday..harap2 i sihat & leh masak2..& isnin confirm cuti rehat hehe..

K..till then..moga2 ada rezki i crite plak pasal kenduri tu nanti ye...

6 comments:

  1. sterilizer and warmer kalau nk harga ok,little bean pn mcm bgus kan,yun xbeli pn lg,KIV dulu,hehe!pas2 newborn diapers orng ckp drypers ok..happy shopping mummy! =)

    ReplyDelete
  2. etty xlarat nak shopping dh...nak suh hubby je & adik etty gi...hehe;p nak list down suh dorg je cari hehe

    ReplyDelete
  3. wah etty dah rase ek?i felt nothing so far..risau jugak..haihh..

    anyway..strelizer warmer yg affordable and not bad is little bean..newborn pulak..saye beli drypers..and mamypokok utk S (time tu ade sale kat carrefour)..hehehhe..tp better beli yg biase2 je..sbb newborn banyak yak yak..kadang2 7 to 8 kali kena tuka..huhuhu

    take care dear!

    ReplyDelete
  4. hi dear...i pun konpius bila sakit perut..contraction tu mcm mn??..braxton hicks tu rasa cmne??..konpius2...

    ReplyDelete
  5. amalina: dear sakit mek...u x penah rase lg ye?? u edd lg awal...xaci...hehe...bahagian masing2 kot..hm btol jugak newborn byk yak...ok...asalkan xnaik rashes...hehehe..

    ReplyDelete
  6. harz...u jgn awal sgt rase contraction kang lain plak citenye..hehe..anyway kite ni sume belum de pengalaman kan so kne alert sentiasa is it contraction or what..& kne keep on counting baby gerak..my neighbor smlm ade story one of her fren xperasan baby dh xgerak 2months...since 7+ months tau..bile edd dia gi hospital sbb xrase nak bersalin2 lg..!baby already died in her womb 2 months...cant u imagine that...nauzubillah..

    ReplyDelete