Tuesday, June 28, 2011

Lil' Precious Stuff...

Salam..Hello...monink mommies... Last two weeks on Father's day i & hubby dah selamat mendobi baju-bajan our lil precious..penuh ampaian...sampaikan my papa almost ingat salah rumah sebab banyak sangat baju si kecik hehe;p


Almost lengkap dah basic needs for lil' precious.. & on same day after celebrate Father's Day kat Tajine restaurant hari tu... me & hubby when to One Baby World at Taman Permata..dekat je dengan rumah i dlm 10-15min je.. So we manage to grab.... Ape agak2nya di bawah ni....



meh kita lihat...

Cooler+pump bag bubble joy, Spectra Dew 300, storage bottle, ice pack, breastshield, nursing bra & bottle drying rack this package u can refer here

Awalkan i beli..eh hubby belikan..;p..thanks daddy..actually i syukur sangat2 coz hubby memang support i nak try fully breastfeed my baby soon..tu yg dia semangat survey breastpump dari awal lagi..pergi mana2 baby store selain travel gear department dia akan tengok & belek2 breastpump..& this Spectra Dew 300 adalah pilihan cik daddy..we think between Spectra 3 & Spectra Dew 350, Spectra Dew 300 performance dia ditengah2 kalau mengikut SA OBW kata...dia pun suggest ambil Dew 300 sebab suction & performance dia memang sesuai & tidak terlalu kuat as Dew 350 & tidak seslow Spectra 3.. & that day mostly pelanggan yang datang beli breastpump kat OBW memilih Spectra 300.. hope it will helps me a lot nanti..insyaallah..

besides that pump my SIL ada bagi pinjam Medela manual.. i'm not sure yet camna nak guna..hik..belum digodek2 lagi..

So...moga2...murah rezeki my baby soon..alhamdulillah sokongan from my dearest hubby & family membuatkan i betul2 semangat nak fully breastfeed my child..my mama as X-staff Nurse di wad bersalin suatu ketika dulu memang support habis i nak breastfeed baby..so dengan doa2 & sokongan semua hope i can do it! jangan putus asa..cik daddy dah siap2 tanya nak beli supplement tambah susu dah ke?? hait awal sangat kot...dia nak suh makan dr sekarang hehe..so far start 6months of my pregnancy my Cik B sudah start stimulate breastmilik..syukur alhamdulillah..i xlah urut2 juz bersihkan Cik N supaya x tersumbat kelak..

So mommies & M2b..wish me luck okies! breastfeeding must have good support from all & mommies must always have positive mind..insyaallah ada rezeki untuk anak2 kita nanti..
INGAT...rezeki adalah rahsia ALLAH...kita hanya usaha, doa & tawakal...


Till then..salam...

10 comments:

  1. dew ni pon leh jd double pumping gak ke etty?emy pon konpius tak taw nk beli yg mana..aritu etty beli complete set ni semua bpe harganye eik?nk ajak en suami g terjah gak nnt..emy ingt nk amek spectra 3..sbb mmg tk tau yg mana yg ok..klu nk bli freestyler tu mahal sgt..tk mmpu la plak..

    ReplyDelete
  2. insyaAllah etty,kte same2 doa blh fully breastfeed baby..sonok tgk baju baby berderet je..geram!hehe!

    ReplyDelete
  3. xmampu gak nak berfreestyle hehe..yup dew ni pon bleh double pumping..tu pasal kami beli yg ni..mase etty beli full set ni dpt RM595..gi terjah OBB mcm2 ade..best..

    ReplyDelete
  4. yun...etty dok tgk yun susun mase yun dobi tu yg nak gak susun deret2 tuh...sampaikan SIL etty ckp rajinnyeeeeeeee...hehehe;p..insyaallah yun moge2 ade rezeki baby kita...Aminnn

    ReplyDelete
  5. amin!!baru pasan ampaian kite same,hehe!etty,nti kalau dah try pump tu esk2,review ye,yun tgk mcm menarikla,die double pumping kan,harga pn reasonable.. =)

    ReplyDelete
  6. hehe..beli ampaian baru tu sbb ampaian yg merah kat belakang tuh dh ngekngok dh hehe..will do...mintak2 berbaloi beli hehehe;p

    ReplyDelete
  7. as suggested by O&G kat APSH medela terbaik...better try medela... :)

    ReplyDelete
  8. gud luck... i pon nak try fully bf.. tp belom ade mase nak g obw...=(

    ReplyDelete
  9. to anon: yup mmg mostly hospital used Medela.. memang recomendded lah..hehe

    ReplyDelete
  10. dot..insyaallah..gud luck to u too...hehe...cepat2 gi best obw..

    ReplyDelete