Friday, June 24, 2011

Alkisah..Hospital Bersalin Ditukar

Salam Jumaat semua..

I baru naik office hari ni..semalam cuti..coz sangat2 xlarat...baby active sungguh 2,3 hari from morning2 blind till dawn baby xtidur..langsung..memang nampak ombak2 perut sentak2 sampai mommy tertunduk2..so terpaksa cuti semalam coz nak rest..& kena paksa ngan colleague sbb i nmpk kepenatan sangat ;p

So..few days back i read amalina post here berkenaan aurat..aurat ketika bersalin..before this i tak ambil kisah sangat masa memilih HUKM@PPUKM since dekat ngn rumah..bila selidik2 few friends yang berpengalaman bersalin di sana..mostly MALE doctors & intern yang handle labor..haik.. terus i berubah2 hati fikiran perasaan segala..

For ur information m2B & mommies & darling2 anak2 dara sekalian i x judge sape2 pon i nak bersalin mana2 pon n dengan doc berlainan gender yang handle..but for me..& untuk sedapkan hati sendiri & hubby terutamanya & kesinambungan zuriat kita tu i personally memang nak memastikan aurat kita terjaga sebaik mungkin..insyallah..

Since day 1 my mama know i preggy dulu tu.. dia memang insist me to go Hospital Serdang bersalin dgn my cousin Dr Wan Hamilton..dia ketua pakar di O&G Hospital Serdang..& yang paling penting memang sepupu terdekat & yes a LADY doctor..

So alkisahnya begitulah..no more HUKM for me..despite jauh sikit H.Serdang tu yang penting i can personally make sure dapat lady doc to handle my labor process..mudah2an..harap2 masa i nak deliver nnt H.Serdang x penuh..hehe..hospital kerajaan ni selalu penuhkan?? hui..nebes..

So next check up kat KKIA i kena mintak referral letter baru coz dh nak tukar hospital again..hehe..haru kan Mrszetty ni kan..

Oh ape pon before tinggalkan sepi HUKM.. esok ape pun i & hubby will attend Antenatal Class at HUKM..so tu jelah..hope this class will helps us a lot..;p

Till then..salam jumaat..





6 comments:

  1. agree with you etty..everyone has her own argument about the aurat..and we are far from judging any of them..tu psl sy tulis sape yg concern..hehe..in my case..hubby yg sgt sgt kesah..tu yg sanggup pegi swasta..huhuhu =)

    btw..kat hukm ade private wings kan..and tak silap saye bleh pilih gynae ..and takkan di ganggu oleh interns/students

    klu normal wings tu..mmg ikut nasib..tp yg saye bace..paling tak tahan klu student dtg..bayangkan klu ade 5 student..lima2 nak seluk kat bawah tu nak check bukaan..harus nangis..huhu

    ReplyDelete
  2. betul2..i de survey gak private wings..but tulah wayyyy of my budget..(T_T)

    mmg btol kt normal wings i dgr2 pon cm sume intern asiklah nak join seluk2...gile seram!..huhu..

    ReplyDelete
  3. etty, kita kena book hospital ke utk bersalin? bukan pergi je time dah nak bersalin tu?

    ReplyDelete
  4. etty- i pon nak bersalin h. serdang... jauh la dri shah alam..
    nak tnye.. klu kite nak bersalin kt hospital serdang... kena ade refferal letter ek?? klu tyme sakit terus pergi tyme sakit xleh ke??

    nnti share ek psl antenatal clss i pon pergi esok.. berdebar..xphm knp.. tp i pergi kt shah alam je

    ReplyDelete
  5. farah..etty pun xsure..cousin etty tu yg suruh bawak refer letter tu..ape kate u tanye kat klinik kesihatan yg u gi check up tuh..macam mase etty nak transfer dr H.Ampang dulu ke HUKM mmg Klinik ibu anak tu yg sediakan refer lett tu..

    ReplyDelete
  6. dot..jauhnye u nak gi smpi H.Serdang..kt SA xde yg dekat ke??hehe..i juz ikot arahan cousin i je dot..dia suh bwk..lgpon i kan de special case sbb ade thyroid..so nak kne follow up check up skali..so xleh simply2 nk redah je dekat2 bersalin..

    will do review bout antenatal class tu nnt..yok same2 fokus..hehe..;p

    ReplyDelete