Wednesday, May 25, 2011

Hello, 3rd Trimester!



Salam mommies...M2b...ladies...& anak2 dara sekalian...

Hai i baru je masuk office ni..halfday hari ni..coz check up 28th weeks @ 7 months today...yehuuu..already in 3rd trimester tau..woooo..nebes aih tibe2..
dapat tengok my lil' precious..muke dia...handsome...hahaha...alhamdulillah syukur semuanya berjalan lancar..keadaan baby kat dlm perut mommy pon ok...everything seem normal..placenta sudah naik dr scan yg lepas..yang lepas pon tidaklah menutup laluan..Alhamdulillah..Now baby dah almost 1.3kg..confuse jap mane dtg berat mommy yg berat amat sekarang nih??hehe...kamu kecik je ha...hehe;p but syukur berat ni sejajar dengan 28th weeks bak kate doc td..xbesar sangat xkecik sangat...mudahan2 senang mommy nak bersalin nanti..

Ok today gak dh booking for appoinment di PPUKM insyaallah sy akan check up & deliver sana terus..moga2 dipermudahkan..Anyway tq for all nurses & Drs yg bersusah payah melayan kerenah sy selama di Hospital Ampang..jasa u all dikenang..('',)

p/s: mommy ni xbrape nak sihat...sakit tekak yg bakal menghilangkan suara dh melanda...dah rock2 serak2 basah dh cm ella ni..so xleh nak cite panjang hehehe;p till then salam'alaik..('',)

10 comments:

  1. jihan pon suppose check up hari ni tapi tunda kejer byk hehehe..stay healthy mummy n baby yer..;)

    ReplyDelete
  2. yeke..hope jihan & baby pon sihat2 sentiasa..(",)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah uri da naik,hari tu pn yun dah naik skit,doc ckp as long die xtutup laluan,chances die nk naik lg tinggi..insyaAllah..take care mummy! =)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..still have time kan..insyaallah moge2 same2 dipermudahkan..take care u too mummy yun!

    ReplyDelete
  5. hai etty...noli tick buku merah tuh stat 28minggu..time cukup2 masuk 7bulan...misi yg suruh...hehe..
    tahniah2 dah masuk last phase..hehe..same la kiter yer..tc mommie ;)

    ReplyDelete
  6. owh...okeh2 harus gigih mengira..tp rase cm pagi2 ni jer dh banyak kali dh lbh 10x dia gerak2 bukan gerak biase je lg..siap nmpk perut naik2 hehehe..
    takecare u too mommy noli..xlame dh lg hehehe nk jupe our baby..(",)

    ReplyDelete
  7. ;) dah trimester ke-3 rupanye... baby boy ke?

    ReplyDelete
  8. hurmmm..i pun uri ke bawah...n apoinment scan on 28-32 week nanti...suspen jugak kan...btw, xtau nak camne bila masuk 3rd trimester nanti...sbb ms 1st trimester i sgt malas n penat nak buat semua benda..n this 2nd trimester sgt mengujakan...brulah rs seronok preknen nih...harap2 semua ok pas ni...i doakan u ok jugak yea!

    ReplyDelete
  9. anis...haah last trimester dh..tibe2 je..hehe..yup insyaallah baby boy..dh confirm dh mmg jelas nyata & terang ;p

    ReplyDelete
  10. harz..ade org bg petua kat etty utk naikkan uri..kite kena bykkn sujud & lama sikit..lg2 sujud dlm solat hajat..selain tu selalu usap2 perut sambil baca selawat syifa'..& slalu2lah borak2 dgn baby suh dia betulkan uri tu hehe..trylah...moga2 membantu..

    ReplyDelete