Wednesday, May 18, 2011

27th weeks..

Salam...lovelies...amacam seronok cuti Wesak day???

U'll buat ape je cuti sehari?? tidur??makan2?? jalan2...???shopping............................hehehe... apepon mst enjoykan dapat cuti walaupon sehari...

Me...xplan pun nak jalan2...tibe2 my dearest sis tanya...xnak gi jalan2 ke???cam lame me & hubby xbawak dia jalan2..;p so kami pon ke OU..alang2 ingat nak ke Jusco nak shopping work wear hubby...skali Jusco OU under renovation...hampess....sudahnye...mommy shopping for my dearest lil' precious...kat Parkson de sale...Pumpkin Patch ade sale...FOS ade sale...mau xroyan tgk sale...! hehe...k..enough dah baju2 baby...tggu dah besar 6 bln nnt baru shopping pulak ye..no more baju2 lg...beli gadget2 lain plak,....

Yesterday akhirnya i dapat grab last piece of Perineal Gel kat Mothercare...merata riti Mothercare out of stock...lucky me at last setelah few months searching jumpe jugak kat Mothercare OU ni..xlama lagi dah boleh massage perineal...so mmg ngam2 je dapat...penat hari2 counting bila nak start pakai since belum jugak2 dapat kan...now lega...
its different package from sis Diah post masa tips bersalin dia dulu...but SA Mothercare tu kate itu je stock yang ade..last pack plak tu...apa yang penting benefit nye sama...insyaallah..hope will reduce the episiotomy/tear..so how to use or massage the perineum area u can watch on Youtube vid here..beside this gel..u can opt to other oil such olive oil & minyak kelapa dara..this tips i got from Mommies united...love this page to max...banyak mommies & m2b share their experience & tips there..best sangat2...

Now at 27th weeks..i realize baby more active than before...kickin, moving around & pusing2...geli sangat2...& terkejut mommy dibuatnya...but its fun for me...sometimes bila tengah baring2 i tengok dia gerak2 memang nampak perut ternaik2 until today 1st time dia kick sampai cecah breast i...hahaha;p memang semakin tunjuk skill lah my lil precious ni..hehe...i'm bless...

So...pagi2 td..went to H.ampang..ambil darah for TFT again...for my thyroid..sakit amat...susah cr urat..!so..xsabar tggu next weeks 7th months scan & check up..moga2 baby & mommy trus sihat walafiat...Aminn...

Till then...Salam'alaik...

11 comments:

  1. etty samala kite da 27th weeks.. =)

    etty nk tnye perineal gel tu utk ape,yun xpenh tau pn,huhu!and cmner nk join mommies united ek?kwn yun ckp die invited je baru blh join thru FB..betul ke?nk join jugak..hehe!

    ReplyDelete
  2. aik etty rase dah invite yun aritu...xde eh...jap nnt etty check..

    btw..gel tuh utk mengurangkan episiotomy/kena gunting kat private kite tu..dia akn bagi elastic sikit & flexible kulit kita kat private tu bile kita push baby nanti..so moge2 leh membantu mengurangkan koyakan luar tulah..but kena make sure urutan tu btol..insyaallah...

    ReplyDelete
  3. ur welcome babe..happy to share..('',)

    ReplyDelete
  4. amin...t8 cre dear...jg dri u n bby bebaik

    ReplyDelete
  5. hai dayah..lame u xsinggah...tq..take care too..=)

    ReplyDelete
  6. good info zetty..jihan pon penah dgr pasal gel yg boleh mengurangkan koyakan tu..tapi tak beraper nak tau sangat..mekasih sbab kongsi info..ti jihan cari jugakla gel tu..;)

    ReplyDelete
  7. same2 kasih..sila cari ye...mmg sold out manjang gel ni..hehe RM36 je..

    ReplyDelete
  8. aku tag ko..klik sini ok http://sysygawk.blogspot.com/2011/05/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

    ReplyDelete
  9. aaaa i've been looking for this..tp tak jumpe2..huhu zetty mmg lucky! =)

    ReplyDelete
  10. dear...mmg susah gile nak cari...asik na out of stock...try cr mothercare KLCC plak dear...mane tau jupe..u dh leh pkai kan start 30weeks..hehehe

    ReplyDelete