Monday, April 25, 2011

Pureen Warehouse sale!

taken from shoppingNsales.com

Salam...haluuuuuu...lovelies...

wah..puhhh...berhabuk belog ni ditinggalkan since wednesday...ampun ya...mommy busy sangat2...workload bertambah...busy nak buat budgeting for baby arrival...eh awal sangat eh???hehe...ampun ya..seksaitedlah 1st baby...checklist pon dah ade...so startlah preparing yang boleh...ckit2 jer...betul...

nak dijadikan cerita...last Saturday...when ti Pureen Warehouse Sale..at PJ...mashaallah...lautan manusia...me & family..ye saya angkut my papa & mama...mereka sgt excited lebih dari mommy & daddy to be...hehe...mereka lagi terer berebut2 dan bersesak2 di tengah2 lautan manusia...hehe.. its actually our 1st time went to warehouse sale...xpernah gi mane2 warehouse sale...so at first xsangka manusia ramai yang amat...hehehe...so alang2 dah sampai...we manage grab a few things...& of coz nama pun warehouse walaupun penuh bonet keta still masih dalam budget & xcrash budget pon...worth it! 1st experience kot...;p

oh saya xmembeli belah banyak pon untuk my baby yet...grab a few newborn baby suit, booties, mitten, binder...murah sangat2 i think...a few bottles with BPA free of coz...mama paksa beli...and lots2 of baby wipes...owh i memang pakai babywipes ye...for removing make up hehehe...so berbaloi borong...for baby...nanti beli lain...hehe...& we also grab 5packs of pureen drypers..for my two nephews..jimat bapak diorang my papa semangat membeli..he also grab maternity pad, for me! glup! papa awal sgt kot...hehehe...xsabar tgk 1st daughter dia berpantang kot...hehehe...;p

so...next expo & warehouse...i nak ajak my mama & papa lg...seronok tengok diorg excited...hehehe..bukan selalu pon...dulu mase nak preparing wedding preparation...my mama xsihat..accident teruk...so i have to settle everything myself, hubby & papa...so now haruslah ajak mama sekali..baru terasa bestnya...hehe...

Till then...tata...salam alaik...

14 comments:

  1. wahh!!...bestnyer jihan pergi jugak tapi ari ahad hujan ribut abis semua tak dapat nak shopping huuu...;p..happy for u..;)

    ReplyDelete
  2. yeke..hui mase saturday tu...mashaallah..ramai sgt2 tau jihan...dahlah tu diorg yg terer2 mmg angkut kaut dengan lahapnye berbondong2 beg ikea tu..sampaikan licin diorg kaut...jahat tol..i dpt xseberape sgt pon..i baru tau arini rupe2nya kebykkn yg kaut byk2 tu org nk jual online..hm sabar jelah..

    ReplyDelete
  3. aku tak gi pon...sbb kene gi berniaga...huhu..klu tahu ko gi kirim je baju rizqin kat ko....hahahaha...next warehouse sales akan ada dlm 2 3 bln lg...boleh la borong lagi....

    ReplyDelete
  4. yeke...kate nk ajak sedare ko gi hehehe...hui ramai amat kot...beratur pon pnjg gile..eh bkn aku yg beratur hehe..2,3 bulan hm sempat ke??aku dh sarat kot hehe...

    ReplyDelete
  5. besnyee etty!!yun xg pn,sdih2..bape pasang baju borong ari 2?xder pic ke?hehe~

    ReplyDelete
  6. ha melaut manusia yun...xde nak amek gambr...ade gmbr hasil penuh bonet...sekeping jer...hehe...alah baju basic jer..sebab yg cantik2 sume org dh kaut dgn tamaknye...huhu..

    ReplyDelete
  7. huhu..xdpt nak pergi sbb wiken aritu sgt busy dan rase mahu rehat kt rumah je.. seronok nye shoping bju baby

    ReplyDelete
  8. hehe...dot..next expo mom & baby at stadium melawati...jom gi...hehehe;p

    ReplyDelete
  9. bestnyeee dia shopping!!

    saye pon tak pegii(walaupon teringin sgtt)..sbb takut sesak sgt..lagipon nak cari wipes and bottle cleaner je..

    btw..expo yg kat stad melawati dah ditunda ke november, if im not mistaken..smlm baru tgk kat fb organizer expo tu.so tinggal yg midvalley je la..huhuhu

    ReplyDelete
  10. yeke dh ditunda amalina???hm..gi mid jelah cmtu..hehe..

    ReplyDelete
  11. try bukak this link
    www.facebook.com/event.php?eid=145628142164067

    i pon cam tak percaye..sbb billboard dah naik kat federal highway..skali kne tunda..huhuhu

    ReplyDelete
  12. haahlah...kg kalu yg xtau...& still de billboard dok tayang the ads...abislah kg ribut kne serang dek org2 xtau dh postponed...anyway tq dear...sudah semangat nak gi expo so postponed jelah niat...hehe

    ReplyDelete
  13. ish betul ker kener tunda yg kt stadium melawati tu..huuu...sedih nyerr...terlepas lagi satu expo...nak buat bulan november plak tu!!..adoiyai alamat kiter dah bersalinla tyme tu kan zetty huhuhu..;p

    ReplyDelete
  14. hehe tau xpe jihan..pny excited dh hubby & i nk gi tau...hehe...

    ReplyDelete