Wednesday, April 27, 2011

Hello 6 months!

Salam Rabu buat semua...

Tatkala menaip2 ini etty sedang membaca titipan blogger Deana...salam takziah buat Deana..semoga terus tabah...anak yang sudah tiada itu akan menunggu kalian di syurga kelak Insyaallah...

Btw...i baru je sampai ofis..since morning di luar..today my 6th months check up..Alhamdulillah berat naik! hehe...BP ok...baby pun ok...overall semua ok...syukur...then i also had injection for kancing gigi for 1st time today..2nd injection xtau bile..baru tau rupe2nye for 1st baby akan kena 2x injection..

Then..hubby & i drove to another place...setelah berminggu2 berfikir, hari ni alang2 check up, we went to PPUKM...so insyaallah i will deliver here..hubby pn dh setuju..bukan di private wing ok..hehe..so after this just wait for refer letter from doc di KKIA tu je..then leh proceed booking place kt PPUKM..

So, today also i already booked for antenatal class at PPUKM..fees only RM100/couple.. 1 day, 8.30am- 5.30pm.. meal included hehe...so for those yang nak join di PPUKM leh booking dari sekarang since memang selalunya fully booked okeh...

so this programme that will include in the antenatal class...for 1st timer like us of coz lah kena pergi..banyak yang kita xtau kan...so it will helps a lot...so antaranya:
  • Normal & Abnormal Pregnancy
  • Men's Role in Pregnancy
  • Normal & Abnormal Birth
  • Care after birth & Family Planning
  • Pain Relief in Labour
  • New Born Care
  • Breast Feeding
  • Preparation for Admission & Birth cert application
  • Exercise Demonstration
  • Ward orientation
* oh kenyangnye perut mommy...makan nasi & ayam kampung dekat2 ngan PPUKM tu..;p so xleh nak crite panjang2...mate pon ngantuk...;p

till then u'll...take care lovelies...salam...


10 comments:

  1. kat ppukm je ke ada class tu babe? hospital lain ada x? bagus gak ada kelas mcm tu kan amat2 berguna kan

    ReplyDelete
  2. hospital lain pn ade FF..but i xde gi survey lain..hehe..tulah walaupun dh banyak membaca ke, still xcukup kalu x de praktikal or tunjuk ajar org2 berpengalaman...kan2..hehe

    ReplyDelete
  3. aha..selalunye each hospital dah ade antenatal class sendiri..saye plan nak deliver kat DEMC..so pegi antenatal class kat sane..nanti ade tour wad n labour room skali :D

    antenatal class ni mmg ok la..at least hubby yg kurang membace bleh dpt knowledge same =)

    btw..nak tanye..klu dah confirm nak deliver kat mane tu, kne mintak referral letter ke?mcm kes saye..check up KK..pestu sat gi nak continue check up kat DEMC n deliver sane..kne ade surat ek?

    ReplyDelete
  4. haah..kt PPUKM pn ade tour wad & labour room..ha baru kasi feel kat sume hehehe...btol u kate..i pon pnat dh suh hubby bace buku & mag pa&ma..dia bace skali lalu, so at least de class ni dia dpt ilmu & will understand more...

    yup..kena mintak refferal letter..then baru gi hospital tu trus..nanti hospital lak akan follow up check up..

    ReplyDelete
  5. dear,yun nk join antenatal class kat ppkukm dis month,bape hari bulan ek?die salu ujung bulan kan?sbb last month yun da miss..

    ReplyDelete
  6. jap nak check..april last 23/4 aritu...next 21/5..i amek 25/6..u leh try contact sane for more detail..03-91457000/7001

    ReplyDelete
  7. oo,okey!nti yun cekidaut..dgr cte kat PPUKM bes class die,tu yun nk g,mane tau ade rezki leh jmpe..hehe!

    ReplyDelete
  8. yun ameklah 25/6 leh jupe..dok sebelah2..leh geng2..hehe..best eh???wah xsabonye hehehe

    ReplyDelete
  9. zetty rajinyer update huhuhu...jihan pon kener cucuk kancing gigi jugak..next cucuk kancing gigi dalam 4 minggu selepas tu..nurse kk bgtau jihan..;)..btw, jihan pon amik anternal klass tp kt ppum saner hari ahad ni..rm50/percouple..;)good luck n sesamerla kiter blaja yer..;)

    ReplyDelete
  10. haha...jihan...ni nga rajin bolehlah...kalu x biar berhabuk je blog...hehe..owh yeke..lupe nk tny nurse bile nk kne 2nd injection..gud to know...tq..mane xnye..semlm mase nk inject de incident..dah xtau kne injectkan, so pakai baju ketat lengan..pastu baju berbutang kat belakang...ha last2 mntk tolg nurse bukakkn butang2 tu hehe...barulah leh inject..;p malu...

    ReplyDelete