Tuesday, October 05, 2010

Almost Half Year....

Salam...1 Malaysia...buat warganegara...& Good day for all visitors from outside Malaysia to my humble blogs.. thank you guys for visiting...i'm really happy see my feedjit there some visitors from overseas u..............hehehe

tick..tock...tick...tock...times flies..cepat sungguh...my marriage now with hubster nearly reach half year...hehe...i'm happy with my life now...Life With Mrszetty lah katekan..hehe...but bile dah berkahwin ni biaselah asam garam
pahit payau tetap ada...Ye tak?? lagi2 bila dah jengah almost 6months kahwin mestilah ade sok sek sok sek...orang tanya2 dah ada isi ke belom..??? nampak badan macam berisi... (T_T)....!!!

terasa???
Sedih????
mestilah babe....

semalam kat rumah i wat 3rd open house for my family yang jejaoh nun...yg xdapat attend previous open house awal raye aritu....while i'm cuddling my nephew aariz..one of my dearest uncle...suddenly pop with one statement....eh orang yang suke budak2 ni lambat lekat nak dapat anak...............!!! ding! gile sedih ku rase....
i ingat ke semakin bertambah umur...semakin bertambah ilmu didada...malas nak ulas panjang2 buat aku sedih...before this i'm really okay with others yang tanya2..but this time sangat2 i terasa...yes! sangat2 terasa...i'm not really fit to have one now....due to my prolong medication for thyroid...almost 5 years makan ubat tak berhenti2...my doc kate boleh mengandung but must stop immediately the medication if i notice dah preggy..takot2 effect baby..so xtaulah..so far i memang dah few time false alarm ingat2 ke dah lekat...almost one month xdatang bulan pon penah..but Selagi Allah belum beri rezeki tu macamane......lucky me...have an awesome and supportive hubster...give me strength while i'm down...hope someday da day will come & ade rezki kami...Aminn...

Salam....takecare all...

2 comments:

  1. its ok k.etty..rezki tuhan bg kan..my sis pn dh 6 years kawen , xdpt baby..but latest ni die amik ank angkat...die ade ckp, dlu memule org tnye, memg pressure, but dh lame2 die jwb ape tau " nk wt cm ne, kalo yg atas xbg lg...nk tau, kne tnye yg atas" mest org tnye tu trus diam..huhu

    ReplyDelete
  2. tulah bell...still ade people with narrow minded tu yg letih nak hadap...hehe...so far akak ok je...hubby pon sgt2 supportive...mmg dlm fmly adik bradik akak & hubby at least almost 8 months to 1 year baru lekat baby...mane tau Allah nak bg rezki tu nnt kn...yg penting doa xputus2...

    ReplyDelete