Tuesday, January 27, 2015

Aku redha...

Fuhh...berhabuknyeeee...
2015 not a good start for me...
Hm...lepas anak2 xsihat ritu...ameer naik flare up eczema..
bercuti2an menjaga dia...and now recovering...
Jadi parent ni memang hari2 ade je benda baru kite kena belajar..
Dari nak treat anak2...nak belajar kesan ubatan...kesan dalaman luaran...
Hari2 aku pekakkan telinga...bila yang tu suruh gi specialist ni...specialist tu...
Sampaikan cakap aku obsessed!!!
Nak go natural sangat2...

Hm...Allah maha mendengar...Allah maha kuasa...
Aku tetap bersabar...terus sabar...usaha...berhabis segala2 demi anak2...asalkan dorang xkan suffer nun hari tua nanti...

I'm almost 30th this year...
I'm Eczema sufferer for years....
Dari kecik lagi memang krim steriod ni aku dah kenal sangat...
Sebab tu aku elakkan kan sangat2 anak2 aku ni pakai krim2 steriod ni...sampai la ni...aku on off ade eczema yang x baik2...benci tau...
Tapi aku redha...oleh itu, jangan kata aku x kesian anak...dont judge!!!
How dare u!! aku sedih tau...!!!
Anak aku sakit aku yg jage..aku ubatkan...merantau sana sini asalkan aku x jejak klinik ke hospital yang akan bagi bukit2 krim steriod yang aku susah nak sebut nama tu!!!

Pleaselah....aku ni bukan mak tangkap muat k..

Aku ada akal...aku gali ilmu...aku cari solution yang lebih baik...slow but it helps us a lot...

Allahuakbar..

Thanks to NAAE, Mebo & Moogoo, Mebo for chronic Wounds, Diet untuk Anak Eczema, Kak Farah Rahim, Dr. Suriyakhatun, Spa De Sireh, dan sahabat2 ku yang memahami...

Allahuakbar..

Tanpa sokongan dorongan doa kalian... Aku takkan sekuat ini.....


 

Antara gambar2 kaki ameer during flare up 2 minggu lepas...
luka berdarah..sebab gatal dia menggaru...
Alkisah 2minggu sebelum ameer jadi camni...aku bagi dia supplement Qaseh Junior keluaran Ana Edar..
Silap aku x tanya lebih lanjut dengan seller..
This is not a single case....
Other day masa aku gi jumpe doc suriya, dia terkejut aku sebut pasal Qaseh junior..
coz a day b4 ada sorang budak eczema sama jugak...flare up after makan Qaseh...
dan dalam NAAE pun ade case...tu lagi teruk sebab kat muka dah bernanah..Allah
how coincidence...Wallahualam..
So for now ameer on candida diet...no sugary, no choclatey..no manis leting, no tepung, no biscuit, no cake...no madu for awhile, no gula2..no susu fm..
Now ameer on homeopathy with Dr. Suriyakhatun..so glad dapat bertemu bertentang mata dengan dia..byk ilmu aku dapat.. 

Hopefully lepas ni aku more alert..
more aware...
Hope ameer sihat hendaknya..
syukur juga dulu adly pernah rashes tapi bukan eczema..adly memang aku jage betul2..same je cam ameer dlu..lps 2thn baru kene..sbb asik tukar2 cikgu kat nursery..dlu cikgu2 lama mmg tau aku particular x leh bg makan sebarangan..sebab aku yang buat makanan dia daily..sejak adik lahir maketty jarang buat bekal.. my bad.......hope adly xkena langsung benda2 ni... amin..
semoga anak2 mommy sihat hendaknya...







2 comments:

  1. sabar yer kak. dugaan. kesiannyer tgk kaki ameer tu. hopefully things will bck to normal soon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..insyaallah..akk pon xsanggup nak tgk..tapi redha..skg mostly yg kat kaki tu sume dh baik..kulit pun dh ok..yg belakang lutut tu je tinggal..

      Delete