Tuesday, July 22, 2014

Nebes oi nak rayooo...

hoi..lagi bape hari nak raye hoi...
Adoi apehal tah nebes lak nak raya...
mane x nye..maketty xdan nak soping baju baru kat budak2..
nak nanges mak rase..ade sket2 baju basahan je dah beli ts hensem2 xde lagi..
nasib awal2 ritu baju melayu dah setel awal ramadhan..
pastu last week gi jln tar je..x masuk sogo..xsanggup..padahal nak pegi..x terpegi..sbb bawak mama so dia dh xlarat nak jalan lame2..

so arini gak aku kene gi soping sikit2 topup baju2 utk budak2 ni..
balik basuh2..esok kena packing dah..
hari jumaat dah nak cabut balik umah mil..
malam tu gerak balik kampung nenda nun ke utara kite..

hui nebes..
selalunya dah siap..
ni tergendala gara2 abang ameer tetibe kena semput balik..so cik daddy kata no outing weekend ritu..

Photo: Moga cepat sembuh my hero kite nak dkt raya ni..lama dah x kena neb..almost 7-8months..hope xde dah pasni..kne kawal..no watermelon, kekacang.. kesian..sume tu fav dia.. #ameerzikry #son #neb #heroes

walaupun maketty tersentap dalam jiwa sebab mmg dah niat nak settle soping segala..
settle cepat2 kemas beg..kite ni bukan 1 beg je nak kemas... ade 3 kampung nak pegi hoi..so ko kire jap berapa banyak beg nak settle??? sorang2 je... yg lain melangut je bukan nolong pon.. ha si kecik tu ye..bukan leh dekat2 abes dia punggah balik sume..

adoiii...
xsedap perut lak ni..
cik dady request ayam blackpaper utk sahur..masak terkocoh2 pastu suh dia buh black paper yg memang dah kisar kasar..3sudu ko... ish2... mmg bahang je rase perut ni.. pastu gatal buh cili api lg dalam tu.. mmg gilosss... berapi perut maketty.. adoi... 




4 comments:

  1. Ameer cepat sembuh ye...risau auntie julia tgk...hehhehe banyak ye letak lada sulah tu yunk hehhehe nanti tanjat perut time bersahur hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg celik trus mata sahur td..haha bahang perut dh dkt tghri ni pon xilang lg huhu... tq aunty jue..nk bg ubat pon leh wat gado ni..

      Delete
  2. maketty.. boleh kempis perut kalau selalu buat tu... kikikki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..mkn cam dalam pantang hahaha..pas pantang dh kembong balik perut..stress!!!

      Delete