Tuesday, June 10, 2014

Abang nak duduk umah mama!!!

Assalamualaikum...
Wah lamenye x jengah blog tersayang..banyak hiatus betul..seminggu sekali je de update..kat fb pon gitu..jap muncul jap ilang...
Al-maklum i is busy bee..betul ni...
Kata ritu nak pindah sebelum puasakan..
Ha...rencananya gitulah...skg berbaki lagi lbh kurang 18hari je kau nak puasa..
Memang sedang memaksimakan masa mengemas baju2 bajan..bukan senang nak cari time..dengan anak-anak sebok tolong kemas...adik tu boleh tahan tau tangan dia pantas je hancurkan baju2 bergunung tu...huuhu..dorang demam berganti2..abang baru je baik demam semalam..3 hari bergelumang muntah batuk kahak dia.. i'm blessed mommy!! huk..now..mommy pon ala2 nak demam je ni... huhu mintak2 tidaklah...

Semalam sebahagian baju2 maketty especially baju kurung n jubah2 selamat dah kemas dalam almari umah kami.. 

Sambil2 dok kemas melayan abang long..jap2 datang punggah...protes sungguh dia nak pindah ni...guane???

Bila cakap bang xlama lagi kita dok sini..
Abang nanak.. nak dok umah mama...
Abang.. mommy dah kemas baju2 mommy..dah letak pun kat umah kite..
Jangan..gi amek balik...

Dalam hati mommy gelak gaklah..budak dah pandai pikir n cakap..memang kadang2 nak kalah gaklah..

tetiap minggu yang lapang mesti kami bawak budak2 biasakan umah..kemas2..bawak gi swimming pool.. dia suke je sebab nak mandi pool..siap story2 ngan atok nenek dia umah abang best ade kolam..tapi abang tetap nak dok umah mama..adoi drama sangat ni..........

Moga-moga dipermudahkan..
harap2 anak2 suke dok umah tu nanti..
Insyaallah..gambar nyusul kemudian ye..
bile rasa dah semenggah complete nanti kita share ye..hahaha



2 comments:

  1. hahahaha..memang gelak baca abang nih.. tapi sweet gitew.. cerdik..pandai pikir.. :)

    ReplyDelete