Friday, April 25, 2014

Home ideas: Room #3

Macam dah lame je xberstory mory hal rumah pigeon hole tu hehe...
Alhamdulillah perabot2 semua dah masuk lame dah..berbulan kot..
Drama perabot2 sekerat jalan siap tu pun dah settle.. Pihak perabot tu tukar semua almari2 dressing table yang baru.. lega...
But..tulah alkisah x menyabo beli perabot sampaikan bila je siap pasang sume tetibe makaih besar gabak katil n almari bilik anak2... serius penuh... memang dari awal kami decide bilik my boys guna katil queen jugak...sebab kot2 sedara mara nak tumpang lepak mesti nak selesa katil besar... sekali makan space...mmg sempit terus bilik budak2 tu..punya berangan2 nak wat tempat mainan dorg sekali..... hm...so later2lah kita rombak n guna bilik no. 3 as playroom n workstation... lah sangat....i bkn crafty k...juz tempat hubby buat kerja2 opis dia je..

Bila nak pindah???
Insyaallah...sebelum ramadhan ni...
ye kot....hehe
Parent cam ragu2 je.....sok2 sunyi xde budak2 dua org ni...hehe

Mostly barangan umah pinggan mangkuk banyak sangat xtau nak letak mana...hadiah2 kawen...
Mungkin bilik no.3 i nak buat stor jugak...hailah banyak sangat barang umah kecik..huhu...nanti nak usulkan kat cik daddy...dalam otak ni xsabar nak deco2...tapi belum ade time selagi x duduk betul2 kat situ...
dah 4thn kawen baru bukak hadiah2 kawen gile lame...berhabuk2 habis..thank you bagi yang memberi.. ('',) 

i teringin buat stor camni..


 

juz buh tirai macam langsir.. cozy right..
and bubuh semua barang2 xpakai dalam box n susun elok2 atas camtu...bawah leh buh baju2 jugak...
hm....

Nanti once maketty dah pindah insyaallah kita share bergambar..bile dah senonoh sikit keadaan umah..now basic furniture je...deco 1 ape pon xde..hehe...i'm not a crafty person...DIY pon x sangat..haha... suke nengok orang yang pandai hias2 umah ni... hehe...andalah sumber inspirasi saya..lebiu!!! hari2 jenguk group deko2...hehe..






No comments:

Post a Comment