Wednesday, April 16, 2014

Al-Fatihah

Alhamdulillah..dah masuk hari rabu pun hari ni...
weekend yang panjang buat maketty n famili..
Kami ke kota bharu..kampung halaman bonda sebab kekanda kesayangan mama telah pulang menemui penciptaNya.. Al-Fatihah..
Ahad yang lepas jam 4.30 pagi kami dikejutkan dengan panggilan telefon oleh bapa saudaraku..Ayoh..
Menangis2 telefon adik ipar kesayangan nya.. Ma dah xdok.. orang 1st dia tepon... Ma ni ala-ala nenda bagiku...sebab diala yg membesarkan mama dr kecik... mama kematian bonda seumur 4thn.. so Ma yang jage mama paling bongsu.. jarak umur lbih kurang 18thn.. ma dah pun berkahwin dgn ayoh..kawin muda.. so ayoh n ma ni merangkap atok nenek kamilah walaupun sebenarnya bapa n mak sedara je.. ma n ayoh ni yg sekolah kan mama, kahwinkan mama...huhu...sebak plak dada rase...

Jasa ma n ayoh memang x terkira..mama berjaya hasil didikan agama, ilmu dari dua org nilah.. so memang mama paling sedihlah orang yang membesarkan dia dah xde... kalau anak2 ma tgk mama pun muke dorang memang seiras sangat2....anak-anak ma sepupu2 ku pun sume sayang mama mcm dorg sygkn ma....


So lepas subuh pagi ahad tu berangkatlah kami sekeluarga, adik beradik semua kecuali my cik daddy..n adik i suklin...daddy xdpt ikot coz dia duty jage acc JKM, suklin plak baru seminggu keje Perodua..mmg xdapeklah nak apply cuti..

So maketty bawak dua tentera...phew..lap peluh pikir..hectic sbb tanpa daddy..but mmg tantrum jugak abg long ameer..nasib tok papa dia ade..n byk tolong handle..

Semalaman je kami di KB, sehingga selesai sebab kami pun banyak hal, papa dgn court case berderet2.. abg2 dgn kje masing2.. pon sedih sebak anak2 Ma n ayoh terutama sekali bila kami nak berangkat...

Semoga tenang Ma kat sana...ma sgt baik...taat dgn Allah n suami nya...mmg cara pergi pun xde ape pun..tibe2 je...mmg mudah...

Al-Fatihah

No comments:

Post a Comment