Thursday, December 05, 2013

Bebelan Sore..

Dalam otak ni macam2 nak tulis..hal rumah lah terutama sekali..
Dah berminggu2 xjengguk umah k..
Memang terbengkalai umah tu lepas siap Kitchen Cabinet..ish2..teruknya..
Hari-hari dok pikir nak je cuti cuci rumah..kemas2 segala barang-barang hadiah kawin yang penuh 1 bilik dah..

Ni dalam kereta cik daddy penuh 2 kotak besar hadiah2 kawin yang dari rumah MIL..ha dah hampir seminggu dok dalam bonet..jangan pecah sudah benda2 tu dok dalam keta lelama.. kami laki bini bizi bonar nak memanjat Bukit Antarabangsa tu nak unload sume barang-barang..tu pon banyak dah disedekahkan kat Mil suh pakai..dapur masak, oven, periuk2.. 

Terima kasih daun keladi buat sedara-mara, kawan-kawan yang bagi hadiah-hadiah.. nilah dah dekat 4thn kawin masih cantik dalam kotak2 k..hahaha..rasa-rasa xmuat kabinet dapur yang ade tu..sekangkang dua si ameer je dapur tu..sok2 kena pikir nak sorok mana hadiah2 yang belum di buka tu.. silap2 melepak balik atas2 almari huhu..

Nilah akibatnye sawan shopping/kirim kat abang dulu masa dia dok blajar kt UK.. time sale de je ku kirim suh beli itu ini..huhu..skg dok pikir set kuali tefal, ala2 tefal je ade 3 set.. set pinggan2 plak banyak jugak..de kirim corelle 2 set..nasib 2 set je beli..lain2 hadiah kawin pun macam2 set pinggan ade.. xpe2 nanti buat kenduri senang kan2....yeke...tah2 pakai pinggan disposable je..cam x biasa..

Skg ni fokus utama nak buat langsir..ye rumah ku togel lagi..xde langsir sekeping pun.. sebab tu sampai ke hari ni perabot2 still melepak kat kedai..nasib dah byr so dorg simpan baik2... yang set bedroom pun dah siap..set meja makan je xsiap2...eh mane dorang ni x call2.. ish2 lupe ke...but bagus gak x call...rumah still belum bersih sepenuhnya..nak berlangsir dululah...kang pudar plak perabot2.. ye tak..

Teringin nak beli langsir yang dah siap kat kedai je...tapi xtau berbaloi ke tak.. Last weekend jalan2 KL Festival, saja terjah Kaison..but skang tengah banyak Christmas decoration je..so xbrape nak in lah.. jalan2 lagi ternampak Home's Harmony.. tengah sale.. wah macam2 gak berkenan.. tapi sebab xtau ukuran langsir2 cam hmm nanti lah... kalau ikutkan hati nak je beli..but kg kalu x kena ukuran rugi lak..lagi2 yang living hall..

Ke korang de idea..tau mana2 kedai or orang yang leh wat langsir simple2 area Ampang, keramat, gombak..ada x??
lehlah drop comment kat cni..kot2 leh try..
tq






2 comments:

  1. maetty pindah mana skrg... ?
    eh apsal blog hang tulisan susah baca...
    bertambah rabun ai tau... >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom pindah otw..xtaulah bile hahaha..nak pindah ke Bukit Antarabangsa..etty beli condo kat atas nun huhu

      lin..yeke payah bace ke??smlm cm problem sket a blog ni ish..ade yg sok2 stop trus blogging ni kan hahaha

      Delete