Friday, December 13, 2013

101 day today!!

Dah lebih seratus hari mak and anak..
kihkih..
Adik memang sedap dapat ikut mommy gi opis hari2..
So memang direct feeding je semedang..pantang hek sua..pantang huk sua..
Depan mata sentiasa..

Now..he totally refuse bottle!!
Tommee dah try xjalan..Pigeon Perilistic tu pon dah try..sebulan awal kelahiran je jalan..Puting leper cam abang ameer pakai dulu brand Fiffy pun dh try..xjalan..

Mak vuntu..
Every morning ajar botol k.. xtau tetibe je dia leh refuse masa masuk bulan kedua..padahal hari2 pakai Pigeon dr awal okeh je habis 2oz persession..

Camne ni mak-mak sekalian..
Nak bagi botol pe lagi??
Nak lembut2 cam mak punye hahaha!!

4 comments:

  1. comel ! nora xde lg baby so xdpt nak share exprience lg hehe doakan nora tau. Aamiin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..moga2 ade rezeki nora sok2..Insya Allah..usaha n doa byk2..hehehe..

      Delete
  2. hahaha...rasakan!....

    susah kan..

    hihi...

    aku dulu, try bnyk jugak..TT, MAM,pigeon peristaltik, siap bli mimijumi...semua rejek...pastu bg puting kuning yg murahan tu..pong rejek...pastu aku ulang lagi sekali, bg TT, MAM dll...rejek lagi...pastu aku ulang lg try semua benda..last2 tukar bs, xtau bs tu buat mcm mn, akhirnya qisya terima puting kuning pigeon yg rm5 sebiji tu...tu pong hisap dgn x berapa rela..tp at least dia terima...

    pastu, bila aku resign, dia rejek balik semua puting tmasuk botol susu sekali...tgk botol susu je dah lari...kalo botol kosong baru dia pegang, buat main ketuk2 lantai...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha perangai amek botol kosong baling n ketuk2 tu ameer...hm aku xtau nape anak2 ku susah gile nak berbotol susu..kemain alergik tgk botol..ameer pon start ala-ala wean-off dlu trus reject botol..minum susu dlm cup je..sedap nen mommy lg hahaha;p

      Delete