Tuesday, July 16, 2013

Hai...Nak tanya boleh??

Ngantuk ni..
Sangap jer dari pagi...gara2 si bujang kecik tulah ni..mommy mata layu buat keje...

Ada sedikit masalah problem..

Siapa ade anak boboi..suke sangat2 seluk2 main 'bird' time tido??? time xtido..anytime jelah..
ha selambe je kan maketty soal direct ni.. serius malu sebenarnya, but anak bujang ku tu time tido tangan dia merayap2 seluk dalam seluar dia..pastu dah bebird tu parking tersasar..selama seminggu ni memang hari2 basuh cadar, quilt tido dia..bed cover..letihnyeeeeeeeeeee...huhu...yang sakit jiwa jap pampers kering je rugi betul.. 

Ameer since few weeks ni nampak cam xmau pakai pampers tau..geram..maketty xready lagi nak potty train since rumah mama ni penuh carpet.. ingat nanti once dah pindah nak ajar teruslah..

Selalu je dia mintak xnak pakai pampers.. "Nanak pers" malam2 pun gitu.. ke dia dah xselesa lagi nak pakai ye... pening pikir...malam2 cam mak guard dah nak tarik tangan dia dari seluk2..

Now whole family perasan tau..habit ke ape tah.. nak kate rashes ke xpernah sekelumit rashes naik kat area tu..maketty memang jage betul..

so how ye???
ade idea x??
ade x sape2 tau nak wat cmne??


14 comments:

  1. hahaha aku nk gelak dlu.
    comeyy jela ameer ni buat cmtu.err tp aku xtau cmne nk tlg bg solution kt ko.huhu
    klu try pampers jenis lain cmne??kot le die xselesa pkai pampers yg skrg ke kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kelakor..serabut pun ye ni..hahaha... mlm td dekat sejam ke 2 jam aku jd mak guard tau asik tarik tgn dia..letih hoi nak basuh cadar hari2..segala pelapik2 lg..last weekend lg best, dia melalak2 kate yak2..aku bgn laju2 tgk2 lencun tilam dah..pastu tgn dia basah selambe je dia sapu kat baju aku!! heeeeee gereeemmm..

      btw dia pakai drypers tu bertahun dh..pakai mamypoko pon same je..ade gak seluk2 tu hehehe

      Delete
  2. Qasyaf xde la seluk....tp sblm pakai pampers, dia nak garuk2 dulu bebird dia...mmg mcm tu...bl dah puas getel garu, dia ckp ok,dah,,then br leh pakaikan pampers..hahahahQasy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha garuk2 tu pun ye..tah cmne nak halang pun xtau..hehehe..bila tegur cm mlm td dok tarik2 tgn dia dia tgh tdo pun marah tuh..hehe

      Delete
  3. hihi ayish pernah tapi tiap kali nampak dia buat i tegur...lama2 dia OK...xtau la dia tak selesa ke apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ayish pun ye..hehe..ok2 nak tegur tarik2 je tgn dia gitu.. seganlah..kdg2 tgh2 public dok try nk masuk tgn dlm suar..huhu

      Delete
  4. Alhamdulillah Rizqin tak mcm tu.... cuba ko selalu tegur etty lepas tu ok kot... Mcm Rizqin dia nak rambut... yang letihnya nak rambut dekat public... Kadang2 seluk cari rambut aku..huhuhuhu hancus tudung aku....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha rambut ko..hehehe...mcm2lah budak2 ni

      Delete
  5. Ohhhh cer try pampers lain...kot2 dia x selesa...Qi garu ats bebird...ntah tgk xd lak naik rashes...pelik...pakai pampers gak...ok lah so far drypers beshhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee..dah lame gile gune drypers..sgt puas hati mulut bon2 xpenah kena rashes pun nak kate garu sgt2 xlah lebih pade suke nak main bebird tu je..hehehe..

      Delete
  6. salam mak buyongg =)

    ari tu aku ade terbace kat babycenter rasenye..bile budak masuk dua tahun, he becomes curious/interested dgn his genital part..hakim pon ade jugak..time mandi dan klu dibiarkan dia pkai pampers tanpa sluar..mengorek2 tangannye cari bebird..huuh..waktu lain ok je =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..
      ha yeke..apsal aku missed part tu dlm babycenter hehehe..nanti nak carilah.. jenuhlah..n cam biasa lagi sekali mlm td terbabas gak dlm dok jage2..geram..bukan sekali..dah kenc bocor sejam kemudian poopoo plak bocor..dh tu asik terkorek2 cr bebird!!! mmg mata panda mommy n daddy ni ha (0.0)

      Delete
  7. Salam kenal :-)
    Errr...mungkin boleh cuba pakai sleepsuit waktu tdo? Takde tempat boleh seluk kan. Penat kot hari2 nak kena basuh cadar..huhu...

    ReplyDelete