Thursday, January 31, 2013

Ashchemanan

Sila baca dengan satu napas..macam ameer punye sebutan.. Ashchemanan.. apetah dia dok ulang2..macam orang tua dok membebel2 kadang2 dengar hehehe..

Keletah dia makin banyak nowadays..mulut pun macam2 dah butir yang jelas dengar..syukur2.. obviously kalau bab mintak makan memang lantang..bulih wat jerit tantrum dia kat mana2..lapa semedang..so memang wajib bawak bekal biskut ke buah2 ke prune ke makanan berat tu opkos wajib.. 

Lagi banyak butir percakapan lagi pening kadang-kadang hahaha.. now dia dah boleh sebut my name.. kadang2 dia main sebut je "Ti" eh suke hati je anok oi.. pastu bila sebut mommy bunyi nye gini "mommni" xtau mane datang N tu dalam tu..asal boleh nak oi..hehehe..

La ni kan musim buah still ada kan durian ke, langsat, duku, mangis, rambutan ke..oren CNY ke..semua tu dia boleh hadap berjam2 makan tanpa henti..bila cakap dah habis melalak sampai kuar air mata jantan.. hahaha.. kemain suke.. kan dah pandai sebut "Buah" so memang laju je.. Nak gi mommni Buah" ok kan ayat lengkap..hehe bijok2..

Latest dia dah boleh ingat few letters and huruf hijaiyah n number.. bila tengok Iqra' cousin dia terus sebut Ba Ta.. bila tengok book je gambar2 binatang yang dia kenal n cam macam Cat terus sebut Cat.. bab nombor plak lucu sket dia xpandai sebut selain TOJOH hehe..but bila sebut 1 sebok jari dia nak buat telunjuk 1, bila 2 dah berpintal2 jari jemari tu hehehe..Syukur dalam usia camni progress banyak..bagus juga applications dalam android yang daddy dia slalu download buh dalam fon.. bila time dia xmau selak buku2 memang ni fav dia xkira masa..

Photo: siapa lagi boooolllllaaaattttt....ameer ke mommy... 
nah buat tatapan yang rindu nak tengok muka maketty & ustaz ameer sebok nak pakai kopiah pagi tadi..padahal pakai suar pendek je gi nursery hehehe..

6 comments:

  1. hehee.. comei je anak mommni ni. tojoh? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...anak mommni ni lidah still tergeliat2 lagi

      Delete
  2. haha comel je. i baca siap sebut cara budak budak tau. petah petah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..budak2 membebel mmg comey je dgr..hahaha

      Delete
  3. waaa...muka mak etty berseri2 gitew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. harz..jgn terpedaya..ilusi camera 360 je tu hahaha..padahal muka aku teruk gile preggy kulit kusam...mencik cam nk dok umah je xmau kuar gi memane..haha

      Delete