Tuesday, November 06, 2012

15

Yey welcoming 15months with heavy flu, coughing & teething.. what a package..
Hope cepat-cepat baik.. kesian nengok teething sampai pegang-pegang dagu.. mesti sakit kan..
Mommy cam xtau nak wat apa meer.. blurr sangat-sangat.. macam mau je bagi tangan mommy yang gebuss ni bagi ameer gigit2..but dia bukan suka pun gigit2 ni..my N dia suka lah...........yes.. penangan teething buat kali ke berapa tah kali ni memang sampai rasa nak tercabut terus miss N.. luka siap berdarah-darah... xtaulah kalau ameer tertelan darah tu.. hehehe..jangan jadi Vampire halloween sudin ye.. mintak jauh2..

walaubagaimanapun sakit still rasa cam berbaloi bila tengok anak kenyang, puas menyusu.. I'm blessed.. moga-moga punyai rezeki bak telaga kauthar.. mengalir tanpa henti di Jannah.. 

So ameer achievement this 15 months..
  • Sudah berjaya berjalan tanpa bantuan setakat 5,6,7,8 tapak.. but since xsihat 3,4 hari ni memang malas je dia nak jalan..
  • Berat hanya 9.5kilos.. but still look chubby.. xdelah nampak kurus pun.. hehe.. ke rosak timbang tu?? hehe
  • Tinggi 76.5cm
  • Boleh faham bila kita minta something.. dia boleh bagi & siap cakap "Nah ni.."
  • Bila sebut Allahuakbar.. terus sujud... sejuk perut mommy
  • He cant blabbering non stop dari pagi bangun tidur sampai tidur pulak.. sangat ringan mulut cam omak nye ni... hewhew..
  • Now makan-makan no problemo.. since 1y 2m dah biasa-biasakan makan adult food but still minimal to no at all on sugary food..but salt dah bagi sket2..bad mommy..since dia kat nursery pon xtau segala apa dah makan.. huhu (T_T)

p/s: cik daddy dah menyatakan about Nombor 2...bukan bini No 2 lah.. but anak no 2.. hewhew... beranilah kalau bini no2!!! mintak jauh!

 

4 comments:

  1. dah besar..anak saya baru setahun dah 11 kg..pengsan maknya nak dukung...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow..sihat walafiat..ameer since masuk 11m mmg naik berat 200g je every check up..but still graf naik..n doc kate ok2 aja..no need to worry hehehe..

      Delete