Wednesday, January 18, 2012

Hand blender or Food processor??

Hai mommies...
Mommy ameer busy tapi dia tetap cari info for prepared home-made solid food..
rasanya ameer dah leh introduce solid food by next week..
aritu kan mommy ade buat wishlist pasal food processor kat entry dulu ni..
but tadi masa tengah kumpul recipe stumble ngan Solid food for baby kat fb.. ada orang guna hand blend i think..
hm macam best...since boleh bawak kemana saja jer xbulky macam food processor..and boleh produce same result as food processor.. so what do u think mommies??? which one is better??
harus heret hubby gi kedai letrik ni nak survey...

18 comments:

  1. hand blender lg senang kot....KOT la coz i xde pengalaman lg...hehe

    ReplyDelete
  2. i think so..senang nak handle kot...lg2 i mmg akan masak hari2 hehe...

    ReplyDelete
  3. for me,prefer food processor.
    which is,bila dah tak guna nnti..
    food processor ni la beso jasanya esok.

    ReplyDelete
  4. hehe...kan boleh jd leh jd mixer buat cake or biscuit plakkan hehehe

    ReplyDelete
  5. mummy ameer, since u work better food processor kot..simple n fast..hehehe..cos mcm my SIL, die suri rumah, so byk ckt la ample time utk menenyeh bubur2 tu bg halus..hehehehehe....


    *cm ade anak 8 dh dok msk blog ibu2 share info.hahahhaa..ni la akibat kalo kene dok menjaga SIL (who young 2 yrs from me) n also my nephew since pregy:P

    ReplyDelete
  6. best tuh hand blender...food processor pun best.........aiii xbleh nk tlg la etty. kita pun ikut penin. hi hi

    ReplyDelete
  7. belle..haha ok what...xlame lg belle pon masuk alam mommies gak insyaallah..hehe

    ReplyDelete
  8. rai..tulah benda camni nak guna lame...so mmg kena pikir betul2...walaupon harga 2,3 ratus je...but..nak kne pikir betul2 kita nak guna ke x..hehe

    ReplyDelete
  9. i bought the normal blender specially for my baby.actually kejap je pakai sbb aftere 8mths dia dh pandai chew and whenever she eats something she cant chew she will automatically throw it out.doc kata gunting je ayam and vege kecik2 n dump into the bubur masak togewther.but if u hv the baby food processor it will be awesome kannn

    ReplyDelete
  10. yes betul juge tu..normal blender also ok..hehe..masak lame2 pon leh hancus sume kan...hehe...thanx sis!

    ReplyDelete
  11. aritu mase survey..banyak jumpe food processor tapi masih blur..sebab banyak sangat jadi tak tahu yg mane satu guna dan elok..eerr...tapi lambat lagi kot nak gune..sy tunggu lepas beranak baru beli..tu pon tunggu masuk 6 bulan..:) nanti share info ek kalau dah beli...

    ReplyDelete
  12. hehe...aty dh leh pikir bersalin jer dulu...tulah sampai sudah etty xbeli2 lg..lg 2 weeks ameer bleh makan dah..hehe

    ReplyDelete
  13. etty,yun pn terpk nk beli,hand blender lg murh kn??hehe

    ReplyDelete
  14. afif dh mkn kn???bestnye tgk dia...ameer etty hold dulu...since dia baru belajar ditinggalkn mommy...hehe..genap 6mo's baru etty nk bg..hubby nk beli normal blender jer..huhu...dh pindah nnt baru nk beli food processor huhu

    ReplyDelete
  15. philips avent combined steamer n blender sgt2 recommended... best n cpt! hihi

    ReplyDelete
  16. wuhuuu..pricey sgt2...hehe...do u have 1???

    ReplyDelete