Thursday, October 13, 2011

Bengkak Susu

fuhhhhhhhhhhh...berhabuknye blog mommy ni...

busy coping new atmosphere..pabila back to work..+ bring my lil hero...musyuk masham...ameer..
had to multitasking lol..sebelah dukung sebelah menaip...sebelah breastfeed sebelah menaip....bila dia tido barulah tenang nak buat kerja...hehehe...(mcm xberapa nak ready kerja...suppose i kan on leave lg!)

yeah...
Ameer Zikry now hit two months!
healthy baby ameer..2nd month jab pon sudah..
now already 5.38kg..62cm..beratkan my baby bambam....hahaha...thanx to my precious gold milk..
well feed sampai sudah xlarat nak dukung lama2...;p

last weekend i stayed at MIL house 3day..lupe bawak breastpump! sudahnye hari ahad balik ke ampang, i kena high fever..dhlah tiba2 mengigil seluruh badan masa otw nak diner kat luar...terus xleh telan makanan...balik umah terus pinjam baby i punya digital termometer...yeah 38.8 sampai merah2 jerit2 dh termometer tu...seriously xtau plak kalau demam bengkak susu sampai camtu...sampaikan nak angkat tangan pun sakit..so hubby tolong set up kan spectra dew untuk pump sume susu...kejap2 dia tolong bini dia yg xlarat dh gigil2 1 badan...pasni akan bawak je kemana saja walaupon baby directfeed everyday..harus kosongkan breast pagi & malam..

so sudahnya monday i dpt mc doc...suppose start kerja...hehehe..so selasa baru start & dh 3days ameer gi kerja ngn mommy..

hm..next entry i buh pic my lil hero k...sgt bambam...

7 comments:

  1. oi best nye boleh bawak baby g opiss.jeles hehe

    ReplyDelete
  2. bengkak susu mmg sakit.. huhu..rase mcm nak pengsan pon ade. =)
    seronok nye zetty.. xpyh pisah dgn zikry.. =(

    ReplyDelete
  3. YAYA...haru weh keje yg leh siap sejam jd 4jam...

    ReplyDelete
  4. dot..sakit serik tinggal pam...tobat aku tau..huhu best tp pnat gak..

    ReplyDelete
  5. hi dear....sakit kan bengkak susu...aku ni mls nak mengepam...aku guna spectra 3..kalo lps pam, nipple macam ikut bentuk corong pam tu je..besar..ko mcm tu x?..sbb tu aku jarang pam..sbb selalunya, sudah je pam, my baby bangun dr tidur..terus nak isap direct..bila nipple mcm besar sbb ikot bentuk corong pam tu, mula la dia marah...hehehe... Bila agak2 dia tidur lama sgt barulah aku pam..sempatlah nipple kembali ke bentuk asal untuk dihisap direct..hihi...

    ReplyDelete
  6. haha...lawak gle...mmglah nipple jd besar bile kne suck dek pam..but kne jgk pam mek...kalu x breast x kosong...lame2 takut susu merudum bile jarang kosongkn breast..once dh kosong otak cpt2 hantar info buat susu byk2...baru meriah susu...

    ReplyDelete