Wednesday, June 08, 2011

30th weeks of my pregnancy..

Assalamualaikum..

Today 30th weeks of pregnancy..
Today start massage perineum area with Perineal Gel..
Since week 29th start having problem during sleep..
baby often buat breakdance time nak tido..('',)
back ache come often..but still bearable- boleh urut2 x??
high fever ends but coughing still ado..reject tembikai which cause me fever!

Baby stuff still belum settle..hope by next week boleh ready all things..
Barang2 loan from SIL sudah siap..hehe...maceh azreel bagi maketty pinjam hik;p

few question to ask Mommies..
1- Macamana rase brixton hicks contraction tu??
2- Ada beza ke dengan contraction nak bersalin tu??
3- Ade siapa2 mommies pernah guna TENS Machine masa nak deliver x?? nak bagi relief masa contraction tu??

p/s: i have no idea rase contraction tu cmne..pernah dengar org kata cam rasa period pain..but i ni jarang2 kena, if ade pon mild sakit lenguh2 je kat pinggang tu..cer story skit...

11 comments:

  1. if rs cm period pain tu..perghhhhh...sgt2 sakittt kt part bwh perut tu..rs cam nak cabut je perut tu..heheh..i dulu leh kate every month akan period pain..time tu kan rs cam nk tumbuk org..nak marah org sme ade..serbe serbi rs x kene..duduk x kene..baring x kene..heheh

    ReplyDelete
  2. haish gitu nye sakit nora..kalu u pms ni mst hubby u takot dgn u kn hehe...nsb dh preggy so xde period pain...hehe;p

    ReplyDelete
  3. etty,tak horror ke masuk2 kan jari.blurghhh.tp kalau berjaya masa seluk2 nti mesti kurang sakit kann.sorry komen aku open nau herher

    ReplyDelete
  4. haha aku masukkn jari diam2..smbil gelak sensorg boleh???mau kne try gak...ku paling takot koyak byk2 ni...

    ReplyDelete
  5. etty jihan pon samer jugak tdo dah tak selesa..baby jihan pon mlm2 aktif doktor ada bgtau jihan,kalo baby aktif masa time malam samerla besok biler dia kuar ti mlmla kiter berjaga2 yer huhuhu...;p

    ha'ahla etty tak seram ker buat massage perineum area tu jihan dgr pon seramler...;p

    ReplyDelete
  6. etty,yun pn dah start rase cm contraction,tp mild jela..mcm period pain,xkene je rase,nk berak pn ader,xtau nk pusing tang mane..risaula plak bru 33th weeks..

    ReplyDelete
  7. jihan...yeke..ha gasaklah mlm2 tdo bgn kite nnt hehe;p
    hehe..etty pon bru start..ok je dear..nmpk cm seram once dh buat ok je..trylah;p

    yun...mlm2 de rase x??etty xtaulah yg etty dok rase ni contraction ke ape..if mlm2 nga tdo rase nak pusing kiri or kanan mst perut sakit kat bwh pangkal rahim tu..tu ke??

    ReplyDelete
  8. gel tu nak bli kat mana ye

    ReplyDelete
  9. zuzu dear...perineal gel beli kat Mothercare..;)

    ReplyDelete
  10. yun rase siang2 je..mmg rase xselesa kat bwh tu..tp bila tnya cousin yun,die ckp mmg time hujung2 cmnie,baby nk adjust position die and kita akan rase mcm contraction,so mummy kirenya cm praktisla rase contraction tu cmner..tp insyaAllah xder pape,dont worry k dear,kalau ader bleed,cpt2 g doc k.. =)

    ReplyDelete
  11. etty, nanie ada buat entry pasal braxton hicks tu dlm blog nanie : http://imnoperfect.blogspot.com/2011/05/braxton-hicks-contractions.html

    nak kata perfect sgt info nye tak jugakla. but dela sket2 bg org faham. ye la, nanie pon bukan nurse :)

    p/s: nak gak buat perineal massage tu tp seriau la bila bc 'how to' nye..kena masukkan jari..adehhh...huhu

    ReplyDelete