Monday, May 09, 2011

Mom's Day


Salam..

Hai mommies...its never to late rite to say Happy Mother's Day to u all...

So how is ur weekend???
Mine..
Hehe..
Saturday..
When to schoolmate Wedding..Dr. Mai O..pic later okeh..lupe transfer from hubby's phone...

then...

Mom's & Baby expo mid val...
Wallaaaaaaaaaaaaaaaaah...........its 1st time ever..Mrszetty Zukhair grab nothing on an expo!!!..
not feeling well..had a cramp leg..back pain..thirsty all the time..carrying mineral water all the time..in just 1/2hour touring & get nothing..! bluekk...balik umah penat...pastu teringat2 why on earth i didnt get anything from the expo! stopped complaining Mrszetty there u goes...hahaha..punye huhahuha nak gi..sekali xbeli pape...yes, for M2b & other mommies yg dapat membeli belah dengan jayanya Tahniah...chewah mcm menang contest..God knows why on earth i didnt buy anything there..hehe..sebab last weekend kan i dah shopping mostly on baby attire..so memang dah cukup bekalan baju bajan baby...& more online shopping for baby attire pon dah start since last week...hm kan2..cukuplah kot...dah penuh drawer baby tu Mrszetty...for other gadgets such breastpump & so on..i pon hanya survey2 je dulu..sebab tgk promotion expo semalam memang banyak..but campur tolak bahagi lebih kurang je dengan few baby store kat luar nun..eg: One baby world..so later on i akan ke sana je membeli gadget2 tersebut...dekat sgt2 je pon dengan umah...hehe..

So on Sunday...
Its Mother's Day...
Where did i & Family spent time with Mama & my familiy...
we go to Pangsun...Mandi Sungai...
Hm...at first i ingat nak rest tepi2 & celup2 kaki jer...
Sekali...I pon berendam2 sekali ngan sume...hui...best betul...since our last time mandi sungai mase awal2 i kwin...its been a year ago okeh..we'll memang suke mandi sungai dari kecik2 dulu..
Oh heaven u know..berendam2..buang penat gosok kaki kat batu kasi licin hehe...

On the Sunday nite...restless sleep...simptom2 bakal kurang tidur dah start...tummy feel so cramped!..xsedar at what hour terjage...merengek2 perut keras sangat2..hubby sangat2 cuak...dia usap2 perut cakap ngan baby...then i dapat tidur balik..xtau hubby borak2 dengan anak dia sampai kul brape...cian hubby...nilah akibat skipped dinner lastnite...kan baby dah lapar walaupon omaknye xlapar...hm..sorry baby...promised after this mommy xskip dinner lagi..! sangat sakit malam tadi membawa ke hari ni.....

So hope malam ni leh tidur tenang2 balik...& feel more healthier than before..mau kena tambah supplement kot..need consume calcium tablets lah...asik cramp kaki & tangan lah bile tidur..padahal susu minum jugak...ke sebab baby dh besar 6months 1/2 dah pun dia..mommies..calcium tablet ape yang bagus ye????need ur suggestion...tq...

13 comments:

  1. u r rite dear
    i pegi expo pon beli barang2 basic..like towels, blanket, bottle cleanser..and top up some cloths (sbb satu ape pon blom beli..huhu)

    pam, bedding set, tilam and playpen i tak beli pon..sbb offer kat luar ade yg lg murah..
    plus..ade karnival mega sale bulan 6 nanti kan.. =)

    ReplyDelete
  2. zetty jaga diri bebaik yer...jihan pon g baby expo memang memenatkan!!!..but worth it! byk gak jihan grab coz memang takder satu pon beli lg sebelum ni hee~~~..

    ReplyDelete
  3. kan2 amalina kan..hm memang worth it sapa yg belum beli pape lg...hehe...i ni last week dh shopping kat sogo..haah lah lupe lah sale bln 6..harap2 xcramp2 kaki lagi nak jln...leh shopping balik...;p

    ReplyDelete
  4. tq darl..tulah jihan..cramp etty kadang2 smpi membawak ke peha & lutut..hui xpnah2 jadi cmtu sblm2 ni...jalan lebih2 jer start ketar2 lutut..huhu..

    ReplyDelete
  5. pasal calcium tu..err try u bilang berape ur calcium intake daily (tgk kat tin/botol susu yg u amik) like anlene, satu gelas dah 500..minimum requirement is 1000 utk adult..tp i minum segelas je sehari..huhuhu and so far cramp takde lagi

    klu nak amik supplement..i suggest obical..sbb dlm tu ade magnesium..dia membantu penyerapan calcium

    tp ari tu pegi expo..mmg sakit jugak la kaki..lenguh2 gitu..dan lapar + dahaga gile..nak menapak balik ke kereta tu rase nak nanges je..time sopping bleh je tahan..hahahha

    ReplyDelete
  6. i rase i mmg xcukup calcium lah amalina...since i just mampu telan HL marigold tu je...+ obimin..& ubat Kkia bg tu jer..amalina beli katne ye obical??

    p/s: i pon kalu dapat shopping sehat je..ni sakit gara2 xmembeli langsung kot hahaha;p!

    ReplyDelete
  7. obical tu i beli kat caring pharmacy..rm24 per box..bleh tahan sebulan..yg ni member yg pharmacist suggest..sbb dia ckp dah ade magnesium and potassium(yg ni not sure) utk bantu badan serap lagi sempurna..otherwise..cam takde effect sgt

    aa i dulu pon bleh minum HL marigold jee..lepas kne pakse baru amik anlene..tu pon siap tambah 3 scoop besar milo + oat ..nak minum susu semate mmg idok lee..mau uwekk uweekk..huhuhu

    ReplyDelete
  8. ooo...ok2 tq mau cari balik office ni jugak2..
    i xleh minum milo sgtlah...nnt mesti de prob pembuangan plak..hehe..nk try rase anlene mama dululah...sedap x???yg kotak minum trus tu jelah...kalu susu tepung ni xlalu nyeeeeeeee...huhu

    ReplyDelete
  9. anlene mama ade ke?huhu i amik yg biase jee..
    yg kotak tu tak pnah try..tp member ckp best jugak..sbb manis2 gitu..and ade anlene vanilla..tu pon tka pnah try

    yup..susu tepung tak sodap..actually..susu lagi ok minum sejuk..klu minum yg panas..mmg aduihh..jenuhh nak abihkan..huhuhu

    ReplyDelete
  10. anlene my mum minum hehehe...sorry mengkonfiuskan hehe..;p tulah i pon suke minum HL tu sbb sjuk2 hehe

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. etty,kat expo tu xsemua brg murh.yun pn beli brg basic je,cm baju tu semua..cm breastpump rasenye kat online lg murh..xpe kte tnggu mega sales k!jage kesihatan k mommy! =)

    ReplyDelete
  13. haah yun..baju2 byk murah2 tp sbb dh beli tgk2 jerlah..hehe..mega sale ni harus gi dh pesan kat hubby...dia pon dh ala2 serik gi expo but xbeli pape..kalu ikotkn dia aritu dia dh beli je breastpump kat sane...but i ckp nnt dulu...gi tgk on9 or store kat luar dulu hehe...u too babe..take care..('',)

    ReplyDelete