Monday, December 27, 2010

Weekend berdua....

Salamlaik buat semua pembaca-pembaca tegar yang sudi bertandang ke belog hina ini...

Minggu lepas & sambung ke hari ni, tuan tanah tidaklah berapa nak sihat..demam sikit...selsema sikit...terkena percik hujan hehehe....! weekend lepas kami berdua-dua2an sahaja.
..(fyi saye masih tinggal dirumah mama...jgn mare...atas sebab musabab yg kukuh...bkn saja2 tau...) hehe....oh berbalik pada my weekend...Mama, Papa & my sis balik kampung Perlis...nenek keshayangan ku xbrape sihat....get well soon maktok...so tinggallah kami berdua....at first cadang2nye mahu pulang ke melaka bg menghadiri majlis akikah anak dara Mira@sweetcraving but kan xsihat...hubby pon membatalkan program itu...so program kami hujung minggu adalah makan2 sampai sihat......sy hanya larat utk memasak breakfast yg sangat2 lazat & lunch yg simple amat.....ohh....sangat2 lupa nak capture gambar mau kasi jeles kat my sis in law & abg sy...mereka suke kuetiaw kungfu sy....!meh cari gmbr kasi terliur sket....credit pada
mamasya

Resipi ade dlm tuh....mmg saye suka masak...but sebab busy kadang2 xsempat....hehehe... then masakan tengahari simple2 lauk jer....ade lebihan kuah ketiaw kungfu di atas saya pon juz add daging goreng jintan dan ikan sambal...memang bertambah2 makan Mr. Tuan Tanah...hehehe...bak kate orang perut suami kena jage...hehehe...hoho... Untuk diner plak hubby kate rase nak makan kat luar....So kami ke Kampung Baru....Marvelous sehingga kenyang senget....hehehe...nak tau ape ade disane...bulih google...pics dalam hp hubby lupa nak curik...yg dibawah hasil gugelan....jgn mare....nanti i post gambar makanan ye....

crdt to google

Hampir2 kami nak ke Downtown Cheras...Ya Allah...ramainye orang....sepanjang2 jalan tu xde parking...ramai yang sanggup menapak sepanjang 200-300mtr jaoh nak parking semata...i??? hehehe tidak...kan xsihat....hehehe..then sampai2 rumah trus boooooooo....tertidur depan tv....hehehe....xlarat mate dengan hidung tersumbat...oopss maaf....

then on Sunday....meal for breakfast...ooo sy sangat malas....terus masak nasi goreng dengan lebihan lauk semalam hehehe...daging jintan...tambah2lah bola2 api...eh bebola ayam & more cili padi...hubby plak goreng nugget..then lunch kami ke majlis kenduri kahwin di BBB...kenalan lame in laws saya......

petang itu....saya singgah ke Jalan Tar....memanik kristalkan Kaftan yang akan saya pakai di majlis besar teman baik zaman persekolahan dulu....nanti i capture sangat2 selesa kaftan tu u'oll....sangat2 berbaloi...ditempah kat tailor baju nikah saye....hehehe...eh xsabar nak kongsi gambar dengan semua...tunggu.....................

then malam....diner kami simple...sebab hubby kate nak cepat...xyah masak2....so ke KFC jelah....penangan Final Bola AFF Suzuki Cup!....

Malaysia kalahkan Indonesia dengan bergaya sekali.....3-0 uollsss....
Mr. Hubby....menjerit sakan dengan kain pelikat beliau...hehehe nasib xterlucut....hehehe.... kami xke stadium....kan i x sihat....hehehe....kalu x lagi a dia lari satu padang kan.....hehehe....

okaylah u'olls jelitawan semua...itu jelah weekend saya yang xseberapa sehat.....
salam...

No comments:

Post a Comment